Dupa mai bine de doua luni de discutii si jocuri de culise, Ioan Becali a fost numit ieri oficial in functia de presedinte executiv al “ciinilor”. Sala Platinum a hotelului “Howard Johnson Grand Plaza” a gazduit, ieri, evenimentul saptaminii pentru fotbalul intern.

Locul ales pentru organizarea conferintei de presa extraordinare anuntate de dinamovisti avea semnificatii deosebite pentru acestia. “In 1999, dupa venirea mea la club, aici a avut loc chiar prima sedinta a Consiliului de Administratie. De atunci, si Dinamo, si hotelul s-au schimbat destul de mult”, si-a amintit Nicoale Badea.

Acesta a baut apoi o cafea cu Gigi Netoiu, Cristi Borcea, Cornel Dinu, Bagher Karimzadeh, Vasile Turcu, Florin Busca si omul zilei: Ioan Becali. De la intilnirea cu presa au lipsit Vladimir Cohn si Dragos Savulescu, cei doi nefiind in Bucuresti.

Incurajare din partea suporterilor

La putin timp dupa ora 16:00 s-a oficializat ceea ce presa intuise de mai bine de doua luni. “De astazi va aduc la cunostinta prezenta oficiala in staff-ul lui Dinamo a lui Giovani Becali, cel care va ocupa functia de presedintele executiv”, a sunat anuntul facut de Nicolae Badea.

Acesta a vorbit apoi despre preocuparile sale si ale celorlalti actionari in ultimele doua luni. “Am lucrat mai mult ca niciodata la organigrama clubului. Cel mai important criteriu urmarit de noi in restructurarea lui Dinamo a fost cel de performanta sportiva pe plan intern si international.

Ne-am documentat dupa modelul marilor formatii europene, precum Bayern sau Juventus. Nu ne putem compara cu aceste echipe, dar putem prelua organizarea moderna adoptata de ei”, a concluzionat Badea. La finalul conferintei, atunci cind voia sa se urce in masina sa, Ioan Becali a fost aplaudat de un grup de fani ai “ciinilor” adunati in fata hotelului.

“Giovani, esti numarul 1”, au scandat suporterii. Intr-adevar, de ieri a inceput era Giovani in “Groapa”...

Andone: “Am fost reconfirmat!”

Dintre cei care au luat loc la prezidiu, Ioan Andone a vorbit cel mai putin. Tehnicianul a luat ultimul cuvintul, dupa Nicoale Badea si Ioan Becali, si a vorbit ceva mai mult de un minut. “Ma bucura reconfirmarea mea in functia de antrenor principal.

Regret ca in ultimii ani nu am putut avea un parcurs mai lung in cupele europene, ceea ce imi doresc pentru acest sezon. Am la dispozitie un lot destul de numeros, cu multi fotbalisti de valoare.

Deocamdata nu am putut sa decid asupra celor 25 de jucatori care vor alcatui lotul nostru pentru noul sezon, dar voi lua o hotarire finala in aceasta privinta in zilele viitoare”, s-a limitat sa declare Falcosul.

"Acum lasati-i pe suporterii rapidisti sa se bucure de prezenta mea. Sper sa ies la pensie de aici, de la Rapid."

Ioan Becali (la investirea sa in functia de presedinte la Rapid)

"La Rapid am fost numai pentru a-mi cladi o cariera si sper sa nu am acele insuccese. E o zi importanta pentru mine si, sper, si pentru Dinamo."

Ioan Becali (la investirea sa in functia de presedinte la Dinamo)

“Ordine si disciplina”

Cel mai de succes impresar roman a spus ca intre Dinamo si Steaua va exista doar o rivalitate sportiva. Una care nu are nimic in comun cu disputa familiala intre el si varul sau Gigi Becali.

Cu ce ginduri la investirea oficiala in functia de presedinte executiv la Dinamo?

Ioan Becali: Este o zi importanta pentru mine si sper si pentru Dinamo. In grupul de actionari sint implicati oameni cu stabilitate financiara, dinamovisti. Sint doua luni in care ati fiert nestiind ce-o sa se intimple, dar de acum incolo vreau sa vorbesc doar prin fapte, la fel si Dinamo.

Veti fi si presedinte, si actionar?

Ramin si unul dintre cei noua actionari. Chiar s-a hotarit ca in conducerea executiva sa fie unul dintre cei care punem banii pentru a avea grija cum sint cheltuiti.

Va e frica dupa experienta de la Rapid?

La Rapid am fost sase luni pentru a-mi cladi o cariera. Am invatat multe, a fost o experienta utila si sper sa nu am acele insuccese. Pina la urma, daca din pacate nu lua Steaua campionatul in acest an si cistiga Dinamo, Rapid tot n-ar fi prins cupele europene.

Ce veti impune la Dinamo?

Ordine si disciplina. Nu ca pina acum n-ar fi fost, dar vreau ca toata lumea sa stie ce are de facut.

Veti reusi sa readuceti lumea la stadion?

Este un lucru primordial pentru noi. Sper ca si colaborarea cu Ministerul de Interne sa continue la fel de bine, pentru ca noi trebuie sa jucam pe acel stadion, iar suporterii sa revina. Un alt obiectiv este ca echipa secunda sa dea jucatori pentru prima echipa.

Giovani, implicat intr-un accident

Ioan Becali l-a lovit ieri, cu masina sa, pe un pusti in virsta de 14 ani. “Eu am insistat sa-l duc la spital sa faca o radiografie, dar el nu a vrut. Recunosc ca i-am dat citeva milioane de lei, iar el asa in forma a fost, incit a luat-o la fuga imediat dupa ce a luat banii”, a povestit noul presedinte executiv al “ciinilor”.

Conform agentiei Mediafax, dupa accident, baiatul a fost impreuna cu mama lui la spitalul “Grigore Alexandrescu”, unde a fost diagnosticat cu o fractura la piciorul sting.

Are ceas Cartier din aur

Giovani Becali stie sa-si respecte statutul si foloseste accesorii de lux. In afara limuzinei sale Rolls Royce, impresarul se remarca si prin stiloul sau Mont Blanc din aur alb, dar mai ales prin ceasul pe care il poarta permanent, un model mai vechi, dar extrem de valoros: este vorba de un Cartier Santos din aur masiv, care costa aproape 20.

000 de euro.