Conducerea PNL a decis sa amane validarea rezultatelor alegerilor din filialele Prahova si Bacau. Urmeaza ca asupra legalitatii procedurilor de vot din aceste filiale sa se pronunte Curtea de Arbitraj a partidului.

PNL trece printr-o noua perioada de framantari interne, chiar inaintea Delegatiei Permanente de joi, care trebuie sa analizeze si performantele ministrilor partidului, la sase luni de la preluarea guvernarii.

Alegerile interne desfasurate, la sfarsitul saptamanii trecute, la Bacau si Prahova au adus din nou in atentia liderilor de la centru disensiunile din filiale si neintelegerile care apar intre membrii cu state vechi de plata si nou-venitii din alte formatiuni.

De aceasta data, protagonistii conflictelor au fost primarul Bacaului, Romeo Stavarache, si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Florin Anghel, ambii fosti membri ai PUR.

Primul dintre ei s-a deplasat, ieri, pana la Bucuresti pentru a se plange presedintelui Calin Popescu Tariceanu ca a pierdut sefia filialei judetene din pricina faptului ca adversarul sau, Ion Chiriac, ajutat de fostul lider judetean, deputatul Valeriu Gheorghe, au fraudat alegerile. De altfel, Gheorghe a aparut si el la judecata premierului, unde s-a aparat de toate acuzele.

De cealalta parte, in Prahova, cunoscutul om de afaceri Dinu Patriciu, care a castigat fara probleme sefia filialei, a reusit sa si-l faca adversar pe presedintele CJ, Florin Anghel. Acesta a refuzat, duminica, postul de vicepresedinte pe lista lui Patriciu acuzandu-l pe boss-ul de la Rompetrol ca nu si-a respectat cuvantul dat.

Nemultumirea lui Anghel a fost determinata de faptul ca Dinu Patriciu a recurs la un artificiu simplu pentru a elimina de pe lista de membri ai Biroului teritorial, persoanele propuse de fostul umanist. El a cerut delegatilor prezenti la Conferinta judeteana sa-i aleaga nominal pe cei noua membri ai Biroului care, potrivit Statutului, insotesc candidatura celui care tinteste spre sefia filialei.

Sala s-a conformat, numai ca intre cei desemnati nu s-au gasit si oamenii lui Florin Anghel pentru care, potrivit declaratiilor acestuia, Dinu Patriciu isi daduse acceptul anterior. Cu toate acestea, presedintele CJ Prahova nu a anuntat ca isi va da demisia din partid si nici nu a dat buzna peste conducerea centrala pentru a-si cere dreptate.

Florin Anghel ne-a declarat insa ca este extrem de dezamagit de gestul lui Patriciu. "Am avut un respect foarte mare pentru Dinu Patriciu, pana duminica. Eu nu pot face parte dintr-o echipa care una spune si alta face si care imi este ostila", ne-a declarat fostul umanist, care a adaugat ca liderul PNL Prahova "a avut sala sub control strict, impartind biletele cu numele ce trebuiau votate".

Chiar si in absenta lui Anghel, povestea de la Ploiesti a ajuns pe masa Biroului Permanent Central de ieri, presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, exprimandu-si public temerea ca exista un risc real ca presedintele CJ sa plece din partid si sa ia cu el 18 filiale locale.