Dupa trei luni in care a schimbat replici dure, in public, cu seful Clubului Roman de Presa (CRP), Cristian Tudor Popescu, Traian Basescu a venit la sediul institutiei pentru a discuta cu membrii Consiliului de Onoare despre relatia dintre ziaristi si politicieni. „A fost o discutie extrem de importanta, constructiva, care a vizat relatia presa-politicieni.

Fiecare si-a exprimat punctele de vedere, astfel incat atitudinea politicienilor si a presei sa atinga obiectivul pe care si unii, si altii il au - satisfacerea cititorilor, respectiv a populatiei”, a declarat presedintele Basescu la finalul intrevederii. El a promis ca va participa la astfel de discutii de cate ori va fi invitat.

„O voi face cu placere, pentru ca asemenea discutii ajuta foarte mult la clarificarea relatiei presedinte-presa”, a completat seful statului. Presedintele CRP, Cristian Tudor Popescu, a declarat ca intalnirea cu presedintele „a lamurit niste lucruri”. „In vartejul evenimentelor din ultimele luni au fost carente de comunicare.

Lucrurile nu s-au inteles exact si de aici au rezultat exprimari nervoase, tensiuni de ambele parti. Destule dintre aceste aspecte le-am lamurit in aceasta sedinta pe viu, cu presedintele Basescu, care se va repeta periodic”, a afirmat Popescu.

CTP: „Schimbare de atmosfera”

Aceasta este prima intalnire a presedintelui Basescu cu membrii Clubului Roman de Presa. Relatiile dintre seful statului si unii dintre ziaristii membri ai Clubului s-au tensionat in timpul si dupa rezolvarea crizei ziaristilor rapiti in Irak.

Iesirile publice ale lui Cristian Tudor Popescu, care a continuat sa critice presedintia si serviciile secrete, chiar si dupa ce acestea au reusit eliberarea jurnalistilor, l-au facut pe Basescu sa se refere la „acei guru ai presei” nemultumiti ca presedintele nu ii consulta. Acum, se pare, s-au impacat.

Cristian Tudor Popescu a afirmat ca, la intalnirea de ieri, atat presedintele, cat si membrii Consiliului de Onoare al CRP au exprimat anumite nemultumiri legate de comunicarea reciproca. „Am reusit sa cadem insa de acord in multe privinte”, a precizat presedintele Clubului.

Un alt subiect important discutat de membrii CRP si presedinte a fost cel legat de intoxicarile din presa din timpul crizei ostaticilor. Presedintele CRP spune ca s-a stabilit ca, de acum incolo, institutiile statului sa ofere presei informatii mai clare si mai bine formulate.

El a apreciat ca intalnirea cu seful statului reprezinta „o schimbare de atmosfera, de situatie” si crede ca este un pas important in relatia dintre presa si autoritati. In timpul administratiei PSD, politicianul care a calcat cel mai des pragul Clubului Roman de Presa a fost ex-premierul Adrian Nastase. La reuniunile CRP au participat inclusiv Viorel Hrebenciuc si Mihai Tanasescu.