FinansBank Romania a lansat marti, 5 iulie 2005, in cadrul unui eveniment desfasurat la Hotelul Marriot un nou card de credit. Lansarea constituie o premiera pe piata romanaesca a cardurilor bancare prin facilitatile oferite posesorilor.

CARDFINANS AVANTAJ este un card de credit international, emis sub licenta MasterCard prin care se pot face cumparaturi in rate, fara dobanda, in cadrul magazinelor partenere FinansBank.

Cardul poate fi utilizat pentru o gama variata de produse: bijuterii, bilete de avion, articole vestimentare, decoratiuni interioare etc.

Numarul ratelor variaza, in functie de partenerii comerciali ai FinansBank, intre 1-12 luni.Ratele se achita in mod egal in aceasta perioada, in caz de imposibilitate de plata clientul fiind obligat sa achite minimum 5% din valoare ratei.Dobanda de 27% pe an se aplica numai in caz de neachitare a unei rate si se calculeaza numai pe perioada intarzierii.

Conditiile impuse de FinansBank pentru eliberarea cardului de credit sunt: adeverinta de salariu, cerere de emitere, si achitarea unei taxe in valoare de 100.000 de lei.

Plafonul maxim de creditare este de pana la maxim de trei ori valoare salariului. Sunt acceptate si alte forme de venituri precum dobanzile bancare, dividende sau venituri obtinute prin cesionarea drepturilor de autor.

De asemenea FinansBank ofera un bonus de 0.3% din valoarea platilor efectuate, bonusul astfel cumulat putand fi folosit ulterior.