Dupa scumpirea de la 1 iulie, cand pretul curentului electric a fost majorat cu 5,2 procente, autoritatile aduc vesti bune populatiei.

Peste doar 3 luni, factura la lumina s-ar putea reduce. Si asta pentru ca ploile care au inundat Romania sporesc activitatea hidrocentralelor.

Energia hidro, cum este numita de specialisti, este cea mai ieftina sursa de curent electric, si cea mai nepoluanta. In aceste conditii, ministrul Economiei si Comertului a anuntat azi ca romanii ar putea plati mai putin pentru energia electrica.

Energia hidro este cea mai ieftina sursa prin care se produce, in acest moment, curentul electric. In aceste conditii, ploile de care am avut parte in acest an nu fac altceva decat sa sporeasca activitatea hidrocentralelor din tara.

Iar daca productia este din belsug, autoritatile spun ca este foarte probabil, ca dupa scumpirea de la 1 iulie, sa vina si o ieftinire.

Ministrul nu a declarat, insa, cu cat se va ieftini curentul electric. In acest moment, insa, un kilowat costa intre 1.547 de lei si 7.070 de lei vechi, respectiv 15 si 70 de bani.

Populatia este, insa, taxata in functie de consum si de tipul de abonament pentru care a optat. Un abonament lunar costa intre 50 de mii de lei si 120 de mii. In lei noi, asta inseamna intre 5 si 12 lei.

Ultima scumpire a curentului electric a avut loc la 1 iulie, cu 5,2 procente.