Ministrul Integrarii Europene, Ene Dinga, a declarat marti ca Romania ar trebui sa aiba un deficit bugetar de 1% din PIB si ca spera ca discutiile cu Fondul Monetar sa continue intrucat acordul nu a fost finalizat.

Potrivit lui Dinga, citat de Rador, expertii FMI au viziune limitata.

Premierul a comentat insa negativ declaratiile lui Dinga, spunind ca “nu-mi place ca se incearca aruncarea pisicii in ograda FMI”.

Ministrul Integrarii a spus ca deficitul bugetar stabilit cu FMI i se pare prea mic in comparatie cu cele ale Statelor Membre ale UE.

“Noua ni se impune 0,7%, desi avem nevoie acum de fonduri bugetare, de cheltuieli bugetare pentru a amorsa nu numai cresterea economica dar si pentru a cofinanta proiectele europene legate de angajamente”, a spus Dinga.

Calin Popescu Tariceanu a spus insa, citat de Rador, ca “guvernul Romaniei este responsabil pentru tot ceea ce decide, si nu trebuie sa aruncam vina pe UE sau FMI. Avem nevoie de o economie sanatoasa, care sa se bazeze pe lupta cu inflatia”.

Premierul a refuzat astfel sa culpabilizeze organismele internationale, asumindu-si toate masurile luate pina acum de Guvern.