Probabil ca v-ati intrebat de multe ori cit costa o masina de Formula 1. O estimare precisa este dificil de facut, intrucit sumele variaza in functie de anvergura echipelor, de puterea financiara a fiecareia dintre acestea.

Cert este ca, pe linga tehnologia foarte costisitoare, trebuie pus la socoteala si factorul uman, cunoscut fiind ca oamenii implicati in dezvoltarea monoposturilor sunt foarte bine platiti.

Asadar, nu exista cifre oficiale, insa stim cit a fost dispus sa plateasca un client pentru monopostul F2004 pilotat de Michael Schumacher la inceputul sezonului trecut: 3,3 milioane de dolari! Licitatia extraordinara a avut loc saptamina trecuta la Maranello, iar in cadrul acesteia s-au mai vindut si alte obiecte din „recuzita”

echipei Ferrari. Printre acestea s-au numarat un volan folosit de Schumi (vindut cu 83.000 $) si combinezonul acestuia (25.000 $). 62% din obiectele scoase la licitatie s-au vindut, suma totala strinsa ridicindu-se la 12 milioane de dolari.

„Aceasta a fost inca o demonstratie de forta a pasiunii nelimitate pentru marca Ferrari”, a spus Giulio Zambeletti, director de dezvoltare la Ferrari, adaugind ca „pretul platit pentru F2004 este unul record pentru o masina de Formula 1”.

Noul proprietar, ramas anonim, isi va ridica masina abia in ianuarie 2006, pina atunci aceasta trebuind sa stea la Maranello pentru protejarea secretelor tehnologice. dan.mihalascu@prosport.ro