In urma cu citeva zile, Mioara Mantale, prefecta cu sprincene decoltate a Bucurestiului, inota intr-o piscina plina cu apa, alaturi de Grigorita, sora ei, si de Bogdan, iubitul Grigoritei. La iesirea din piscina, cei trei inotatori de lipsa de performanta au fost surprinsi de niste blitzuri de luat vederi.

Apoi s-a intimplat ca Mioara Mantale a fost sunata de un ziarist pentru a raspunde la o intrebare simpla: baiatul acela era iubitul ei? Mioara nu a raspuns atunci la telefon, ci l-a sunat ea pe ziarist, putin mai tirziu, cind zarurile si fotografiile erau deja aruncate in pagina. Ce a spus Mantale: ca baiatul acela, pe nume Bogdan, nu este iubitul ei, ci al surorii ei, Grigorita.

A mai trecut putin timp si Mantale a revenit cu un telefon si cu rugamintea ca ziaristul sa nu scrie ca acel baiat este iubitul Grigoritei, ca Grigorita oricum vrea sa se desparta de Bogdan, si viitorul prieten (pentru care Grigorita se desparte, de fapt, de Bogdan) s-ar putea supara.

Pare cam incurcata afacerea aceasta sentimentala, dar, practic, concluzia este destul de simpla: de cind e prefecta, Miorita are, intr-adevar, probleme foarte importante: decolteul, sprincenele, Grigorita.