IBM a anuntat semnarea unui contract in valoare de aproape 250 de milioane de euro cu producatorul de bere InBev.

Contractul asigura administrarea infrastructurii IT a companiei InBev in peste 25 de tari din intreaga lume. InBev este cel mai mare isi deruleaza operatiunile in mai mult de 30 de tari din America, Europa si Asia Pacific.

InBev are un portofoliu ce cuprinde mai mult de 200 de marci, incluzand Stella Artois, Brahma si Beck`s si ocupa prima sau a doua pozitie in peste 20 de piete din intreaga lume. Contractul cu IBM asigura companiei InBev flexibilitate, rationalizarea costurilor IT si migrarea catre o platforma IT globala si standardizata.

Procesele IT ale companiei InBev vor fi optimizate si revizuite conform IBM Reference Architecture. Centralizarea serviciilor si consolidarea centrelor de date vor ajuta InBev in sustinerea aplicatiilor pentru afaceri si ii vor oferi noi oportunitati de estimare a costurilor.

Acordul cu IBM va crea un mediu IT flexibil si standardizat la nivel global, iar IBM va administra si va actualiza spatiul de lucru si infrastructura centrului de date al InBev.

Operatiile de service si de help desk vor fi consolidate printr-un serviciu standardizat, folosind Integrated Delivery Centers, iar toate Centrele de Date InBev vor fi centralizate in patru Centre Globale de Date IBM situate in Brazilia, Coreea, Belgia si SUA.

Managementul pentru Infrastructura IT (IT Infrastructure Management) va fi administrat la nivel global prin operatii locale in mai mult de 25 de tari incluse in acord. Mai mult de 2.000 de servere vor fi consolidate prin cele mai avansate tehnologii, reducand numarul de servere necesare la 500.

BT va administra reteaua WAN si LAN, serviciile vocale si de telefonie precum si accesul la Internet. Proiectul a inceput la 1 iulie 2005 iar 166 de specialisti IT din cadrul companiei InBev vor fi transferati la IBM si BT.