In PNL exista tot mai multe voci care sustin ideea unificarii PNL, PPCD si PD a declarat Valeriu Stoica, fostul presedinte al PNL. El a facut aceasta declaratie in cadrul emisiunii “Romania la raport”, realizata de Carol Sebastian la Radio Mix, fostul presedinte al PNL.

Fostul presedinte al PNL, Valeriu Stoica a vorbit despre necesitatea unificarii dintre PNL, PPCD si PD, in vederea creerii unei forte puternice de centru-dreapta in Romania afiliata la PPE.

Solicitat sa nominalizeze care sunt aceste voci, Stoica a declarat: “O sa vedeti in zilele urmatoare care sunt aceste voci si o sa vedeti ca ele sunt voci importante in PNL. O sa vedeti ca e vorba de parlamentari si senatori si deputati, o sa vedeti ce e vorba de presedinti de consilii judetene, o sa vedeti ca e vorba de lideri de opinie in PNL si toti merg pe aceasta idee”.

Intrebat care este aceasta idee, fostul presedinte al PNL a spus: “Va rezum: Mai intai PNL trebuie sa iasa din inertia in care se afla in momentul de fata. Pentru a iesi din inertie are nevoie sa inceapa discutiile cu PPCD si este nevoie intr-o prima etapa sa realizeze o forma de unitate, de unificare cu PPCD.

Odata ce face acest pas, implicit trebuie sa deschida discutiile cu PPE si odata ce sa aseaza hotarat pe partea de centr-dreapta, in acel moment poate sa discute si cu PD”.

In acelasi context, intrebat daca nu se poate face aceasta federalizare cu PNL-ul ramanand in Internationala Liberala, Stoica a spus: “Nu, nu se poate. Tehnic nu se poate. Nu se poate ca un partid sa fie reprezentat in trei familii politice europene... Nu se poate ca in Romania sa faci unitate, iar la nivel international sa fi despartit in trei.

Am spus trei, referindu-ma la PD care a venit initial din zona social-democrata si am fi avut atunci crestin-democrati, ma refer la domnul Ciuhandu, liberali – noi si fostii sociali-democrati din PD”.

“Deci, primul pas este reluarea negocierilor intre PNL, pe de o parte si PPCD. Al doilea pas, negocierile dintre PNL, PPCD si PD. Si al treilea pas, care este o consecinta fireasca, nici nu mai este nevoie sa il discutam, facem toti parte din familia populara europeana”, a concluzionat Stoica.