O serie de membri marcanti ai PNL, in frunte cu Crin Antonescu, Valeriu Stoica si Varujan Vosganian, i-au adresat, miercuri, o scrisoare deschisa premierului Tariceanu, prin care il someaza practic sa iasa la atac impotriva PD.

Liderii liberali denunta faptul ca relatiile cu partenerii de alianta devin tot mai dificile, si-i cer lui Tariceanu sa adopte o strategie de coagulare a dreptei in Romania cu PNL principal initiator si pivot politic.

Presedintele PD, Emil Boc, a declarat pentru HotNews.ro ca nu comenteaza aceasta initiativa si ca este o problema interna a PNL.

Apelul liberalilor are la baza erodarea imaginii in partid si incercarea PD de a se impune drept principala formatiune de dreapta din Romania.

Chiar daca in scrisoare nu este amintit nici macar o data numele PD, este mai mult decit clar ca apelul este o somatie la adresa lui Tariceanu de a prelua initiativa in cadrul Aliantei.

Mai mult, semnatarii apelului ii cer premierului sa incerce fuziunea cu PPCD “crearea unei constructii politice liberal-populare”. Avind in vedere ca, in urma cu doua saptamini, PD si-a asumat doctrina populara, este clar un atac frontal la adresa democratilor.

Acest apel vine pe fondul disputelor tot mai dese dintre membri marcanti ai PNL si PD, dar si la doar citeva zile dupa ce presedintele traian Basescu ii avertizase pe PD-isti ca nu au dreptate atunci cind incearca sa preia conducerea in interiorul Aliantei.