Administratia Bush a dat publicitatii noi statistici referitoare la terorismul mondial, care arata ca in 2004 au existat aproape 3.200 de incidente teroriste in intreaga lume, informeaza Financial Times in editia electronica de ieri.

In aprilie, Departamentul de Stat al SUA anuntase ca anul trecut au existat 651 de incidente teroriste “internationale”. Centrul National pentru Contraterorism (NCTC) a dat publicitatii, marti, o noua statistica, potrivit careia numarul incidentelor teroriste a fost, in 2004, de 3.192.

Atacurile s-au soldat cu moartea, ranirea sau rapirea a aproape 28.500 de persoane. Irakul a suferit de pe urma a 875 de atacuri, India a inregistrat aproximativ 360 de atacuri, iar Nepalul - 320 de incidente. Conform NCTC, doar 19 la suta dintre incidentele teroriste din 2004 au fost atribuite extremistilor islamici.

Din restul, 25 de procente au fost atacuri politice, in timp ce motivele pentru 56 la suta dintre ele au ramas necunoscute. In conditiile in care presedintele american, George W.

Bush, afirma ca cea mai mare amenintare care planeaza asupra Statelor Unite este reprezentata de terorism, datele NCTC au relevat faptul ca America de Nord si zona Caraibelor sunt regiuni relativ sigure, pentru ca au inregistrat doar 10 incidente teroriste in 2004, inclusiv atacurile organizatiei Animal Liberation Front din SUA.