Premierul Calin Popescu Tariceanu a confirmat joi, dupa sedinta de Guvern, ca toti membrii Executivului vor demisiona, in urma deciziei luate miercuri de Curtea Constitutionala.

Tariceanu a confirmat astfel informatiile furnizate de Hotnews.ro, conform carora Alianta PNL-PD s-a pus de acord asupra declansarii alegerilor anticipate.

Primul-ministru a subliniat ca decizia luata este irevocabila si ca va cere partidelor din coalitie sa demareze procedura interna de aprobare a dizolvarii, practic, a Parlamentului, prin aplicarea regulilor constitutionale.

Premierul a spus ca este timpul ca Alianta sa se intoarca spre electorat, anuntind ca decizia Guvernului a fost luata din cauza frinelor puse de actuala justitie.

Tariceanu a anuntat ca Alianta va merge in alegeri in aceeasi formula de la alegerile din 2004.

Valeriu Stoica, unul dintre semnatarii scrisorii dure adresate ieri premierului, ne-a declarat, in exclusivitate, ca "acesta este momentul pentru unificarea dreptei. Trebuie mers pe liste comune impreuna cu PD, cu PPCD, chiar si cu PC, daca acesta demonstreaza ca adera clar la valorile dreptei."