Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a transmis astazi, 7 iulie a.c., premierului Tony Blair, un mesaj de condoleante exprimand compasiunea poporului roman fata de suferinta familiilor victimelor care si-au pierdut viata in urma atentatelor de astazi, din Londra.

Presedintele Basescu a primit cu durere si consternare stirea atentatelor teroriste care astazi, in Londra, au facut victime nevinovate si au socat intreaga comunitate internationala.

Seful statului roman considera ca acest atac barbar este revoltator, dar, in acelasi timp, sporeste hotararea de a fi alaturi de natiunile care combat terorismul.

In acelasi timp, presedintele Romaniei isi exprima solidaritatea cu poporul si autoritatile britanice salutand gestul demn al liderilor G8, care, in pofida acestui eveniment tragic, au decis sa continue lucrarile summit-ului chemat sa adopte decizii importante pentru combaterea saraciei si asigurarea unui mediu mai sanatos.

Presedintele Traian Basescu a precizat ca acest gest sta marturie hotararii de a nu lasa terorismul sa clatine hotararea natiunilor lumii de a-si apara valorile.