Pretul petrolului pe pietele internationale a scazut cu pana la patru dolari pe baril dupa exploziile care au afectat sistemul de transport din Londra, dupa ce cotatiile atinsesera noi maxime istorice in dimineata zilei de joi, si a urcat usor ulterior.

Pretul petrolului a depasit, joi dimineata, recordul de 61 de dolari pe baril, si ulterior, 62 de dolari pe baril, ca urmare a aparitiei unui uragan in Golful Mexic, care a ridicat temeri privind situatia rezervelor inainte de sezonul rece, in cazul unui sezon plin de astfel de evenimente.

Pretul aurului s-a majorat, pe pietele europene, cu peste 1%, dupa atentatele cu explozibili care au avut loc, joi, la metroul din Londra.

Contractele spot pentru aur au inregistrat un avans de 1,2%, pana la 428,5 dolari pentru o uncie troy, imediat dupa aflarea vestilor, iar la ora 10.47 GMT cotatia era cuprinsa intre 428,40 dolari si 429,10 dolari pe uncie.

Cotatiile actiunilor americane s-au redus ca urmare a exploziilor care au avut loc joi la Londra.

La deschiderea bursei de la New York (NYSE), indicii Dow si Standard & Poor's au atins cel mai scazut nivel din luna mai si pana in prezent.

Potrivit analistilor din domeniu, evenimentele de la Londra ar putea afecta cererea de petrol in aceeasi masura ca si cele de la 11 septembrie 2001 din SUA.

Mai multe puteti afla de la BBC