Gigi Becali a facut miercuri seara ce stie mai bine: circ la TV. Ca de fiecare data cand se simte inghesuit, Becali se duce sa-si verse naduful la OTV, televiziunea cu rol de detergent. Patronul penal al Stelei, vizibil speriat dupa ce autoritatile i-au luat urma pentru un schimb de terenuri cu armata si pentru spalare de bani, s-a autoinvitat la emisiunea de miercuri seara a lui Dan Diaconescu.

Timp de cateva ore, bogatasul din Pipera a injurat, a rupt ziare, a amenintat si s-a victimizat, atitudine care reclama mai degraba camasa de forta.

Cele mai folosite epitete au fost „securisto-comunisto-pesediste” si „hahalere nenorocite”. La un moment dat, Diaconescu a fost nevoit sa difuzeze publicitate fiindca Becali incepuse sa-l injure pe Marius Tuca.

BECALI DESPRE...

Inchisoare: „Acum te aresteaza astia ca pe painea calda! Nu pot sa-l iei pe Gigi Becali la inchisoare, care are echipa de fotbal si e presedinte de partid! Poate vad calificarile in Liga Campionilor la puscarie... Daca ma baga la inchisoare, gandul de razbunare ma va tine in viata! Inainte sa faci ceva trebuie sa te gandesti daca poti sa-l duci. Eu nu pot sa fac nici o zi de arest.

Nu pot sa duc o zi, daramite trei ani.”

Varul Ioan: „Nu se poate compara cu mine la fotbal. Eu sunt patron, iar el - presedinte. E posibil sa cumpere Dinamo, dar, deocamdata... O sa-l bat rau de tot in meciul direct. Nu-i doresc sa ajunga la puscarie, poate el imi doreste asta mie. Cum sa ma duc eu cu pachet la el, in puscarie? Nu mi-as dori asta.”

Apropiatii sai: „L-am dat afara pe Dumitru Dumitriu de la Steaua din trei motive: mi-a injurat un jucator, l-a criticat pe Zenga si s-a luat de vara-meu, Virgil, care e cel mai mare luptator al meu si care e disperat dupa mine. De fapt, eu sunt idolul lui! Si cu Teia Sponte m-am certat recent, dar am familia langa mine.

Recent, pe un administrator al clubului l-am dat afara fiindca baga microfoane si-l asculta pe Strizu. Baga microfoane la club nenorocitu’ asta!”

Victor Piturca: „Vad ca vorbeste in jargon de interlop. Zice de mine ca-s praduitor... Are 4 la suta actiuni la Steaua. I-am platit deja 100.000 de dolari, contravaloarea unui procent de unu la suta din actiuni. O sa-i mai dau si restul de 300.000 de dolari. I-am dat si banii pe Radoi, 500.000 de dolari, desi ar fi trebuit sa-i ia doar cand jucatorul va fi vandut. Eu i-am dat banii inainte.

Acum el il face drogat si il distruge pe finul meu.”

Gica Hagi: „Facuse programul echipei. Ii ofeream 300.000 de euro si orice post ar fi vrut la Steaua. Presedinte, antrenor... Orice. Eu as fi devenit onorific. Dupa ce s-a intors de la Constanta la Bucuresti, Gica a avut trei ore telefonul inchis. In perioada asta s-a intamplat ceva cu el si nu stiu ce anume. Imi scapa.

Apoi, in timpul negocierilor, el m-a intrebat: „Cine e presedinte la Steaua?”. N-am inteles asta. A refuzat. Cred ca i s-a promis postul de antrenor la nationala Romaniei. Acum nu mai are loc la Steaua. Doar n-o sa ne dam toti demisia ca sa vina el. Adio, la revedere!”

Dorinel Munteanu: „I se terminase contractul si n-am mai vrut sa i-l prelungesc. N-am mai avut nevoie de el ca jucator, fiindca am alte planuri. Ca antrenor, Dorinel nu putea pregati Steaua. I-am urat succes si i-am zis ca, daca va avea noroc in antrenorat, se va intoarce intr-o buna zi sa pregateasca Steaua.”

Politica: „De ce am intrat in politica? Sa ma jertfesc! Ce doresc, de fapt? Neamul romanesc! Daca nu reusesc nimic in trei ani, ma retrag. Sau s-ar putea sa ma aliez cu PRM sau cu PD. Vadim dorea fuziune, dar n-am fost de acord. Cu Basescu distrugeam toate radacinile comuniste. Le faceam scrum.”

Omar Hayssam: „Cat a stat in puscarie, Leo Strizu a fost coleg de celula cu Omar Hayssam. Zicea asta ca nu-i mai trebuie nimic si ca vrea sa se sinucida.”

Viorel Hrebenciuc: „Eu l-am considerat prieten, dar el... Talpes mi-a facut toate belele astea, nu Ardeleanu sau mai stiu eu cine. Iar Hrebenciuc e prieten cu Talpes. Putea sa ma ajute un pic, ca doar i se spune „eminenta cenusie” a partidului... Pe Sechelariu l-au infundat Talpes si Iliescu.”