Fostul presedinte al PNL Valeriu Stoica a discutat, miercuri, la Buzau, cu lideri ai PPCD despre propunerea unui grup de liberali privind unificarea celor doua formatiuni.

Vicepresedintele PPCD Mihai Marinescu a declarat, ieri, pentru Mediafax, ca PPCD a sustinut ideea unei "formule federative de partide de centru-dreapta", in care fortele politice participante sa-si pastreze identitatea, dar sa candideze pe liste comune si sa aiba un program de guvernare comun.

La discutii au participat, din partea PPCD, prim-vicepresedintele Serban Bubenek, vicepresedintii Viorel Sasca, Crinu Sandru, Zoe Radulescu si presedintele organizatiei PPCD din Capitala, Remus Opris.

Vicepresedintele PPCD a relatat ca, in opinia liberalului Valeriu Stoica, cei 11 semnatari ai scrisorii adresate premierului Tariceanu pe tema unificarii celor doua partide reprezinta doar "varful iceberg-ului".

Un alt participant, Remus Opris (PPCD), a precizat ca Valeriu Stoica a trecut in revista tezele sale despre constituirea unui partid popular puternic si unic in tara, ceea ce inseamna ca este adeptul ideii unei fuziuni dintre PPCD si PNL, intr-o formatiune politica ce sa includa identitati distincte, prin existenta unei motiuni liberale si a uneia crestin-democrate.

PPCD asteapta ca PNL sa-si clarifice la nivelul conducerii pozitia fata de acest subiect, cu precizarea ca PPCD este deschis dialogului, a precizat Opris.

El considera ca, in contextul alegerilor anticipate, procesul de unificare care se contureaza ar putea fi accelerat.

De altfel, dupa aparitia scrisorii celor 11 liberali, presedintele PPCD, Gheorghe Ciuhandu, a salutat, miercuri, actiunea inceputa de grupul fruntasilor liberali sub sloganul "Unirea asigura puterea".