Aparatorii celor cinci criminali de la Tanacu au precizat ca vor cere deshumarea cadavrului sorei Irina Cornici si ca vor solicita o alta expertiza medico-legala, pentru a stabili cu exactitate cauza mortii acesteia.

Potrivit avocatilor, sora Irina ar fi decedat din cauza unei afectiuni pulmonare grave, mentionata si in fisa de observatie medicala aflata la dosar, dar care nu le era cunoscuta celor cinci.

Altfel, avocata Maria Irisia a aratat o scrisoare a 800 de enoriasi ai Manastirii "Sfanta Treime", din Tanacu adresata Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane, prin care credinciosii isi exprimau dorinta de a-l "aduce inapoi la manastire pe preotul Daniel si pe cele patru maici".

Pe langa acuzatiile aduse presei, care ar fi "prezentat in mod mincinos regretabilul accident care se putea intampla la orice manastire", enoriasii isi exprima increderea in faptul ca "pana la urma, organele judiciare vor intelege ca au fost dezinformate de presa, si vor da o solutie corecta dupa ce vor cerceta in profunzime lucrurile care s-au petrecut in realitate."

Solicitare de stramutare

Instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie a luat ieri in discutie cererea de stramutare formulata de avocatii celor cinci fosti monahi, preotul Daniel Corogeanu si cele patru maici in dosarul in care acestia sunt acuzati de omor deosebit de grav. Petru Corogeanu si complicele sale nu au fost prezenti la Curtea Suprema, ei nefiind citati pentru aceasta sedinta.

Inainte de inceperea sedintei de judecata, aparatorii barbarilor de la Tanacu, Maria Irisia si Antonie Popescu, au declarat ca daca aceasta cerere de stramutare va fi admisa, decizia Curtii de Apel Iasi, instanta care a confirmat decizia Tribunalului Vaslui, aceea de luare a masurii arestarii preventive impotriva celor cinci, este una nula.

De asemenea, cei doi aparatori au sustinut ca vor merge cu acest caz pana la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, (CEDO) in exercitarea dreptului clientilor lor la un proces echitabil. In plus, Maria Irisia a precizat ca la externarea Irinei Cornici din spital, ar fi trebuit ca un curator (n.r.

-persoana care indeplineste obligatiile sau apara drepturile unei persoane aflate in imposibilitate sa o faca) sa stabileasca daca aceasta se mai putea intoarce la manastire sau nu. Totodata, Maria Irisia a declarat ca va solicita Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) sa stabileasca daca procesul de exorcizare a fost unul normal sau abuziv.

Instanta a respins cererea avocatilor, cei cinci urmand sa fie judecati de magistratii ieseni.