Preturile petrolului s-au apropiat din nou vineri de nivelul record de 62 de dolari pe baril, in conditiile in care atentatele cu bomba care au avut loc in urma cu o zi la Londra nu au afectat pietele financiare.

Pretul titeiului brut de referinta pe piata americana a crescut cu 1,02 dolari, la 61,75 de dolari pe baril, in timp ce pretul titeiului Brent, s-a apreciat pe piata londoneza cu 94 de centi, la 60,26 dolari pe baril.

Pretul titeiului brut destinat pietei americane a atins joi dimineata nivelul record de 62,10 dolari pe baril.

Preturile petrolului au depasit noi niveluri record, in ultimele saptamani, pe baza perceptiei ca cresterea economica mondiala nu s-a incetinit semnificativ din cauza costului ridicat al energiei.

Analistii considera ca atacurile al-Qaida de la Londra nu vor avea asupra economiei mondiale impactul atacurilor din Statele Unite, produse in 11 septembrie 2001.

"Este improbabil ca bombele detonate la Londra sa afecteze cererea pentru petrol", a spus Antoine Halff, de la Global Energy al Grupului Eurasia.

Potrivit unui sondaj Reuters in randul a 22 de analisti, cresterea economica mondiala va fi de 4%, usor peste estimarea emisa in luna ianuarie.