Organizatorii Marelui Premiu al Marii Britanii, programat duminica, au anuntat caatentatele petrecute joi la Londra nu pun sub semnul intrebarii desfasurarea cursei. S-au luat insa masuri de siguranta suplimentare, controlul la intrarea pe circuit fiind foarte amanuntit chiar si in cazul pilotilor de Formula 1 si al celorlalti membri ai echipelor.

Patronul Formulei 1, Bernie Ecclestone, a declarat ca este sigur ca Marele Premiu al Marii Britanii, de la Silverstone, nu va fi anulat de Guvernul britanic, desi va avea loc la doar patru zile dupa atentatele de la Londra. "Nu ma tem ca Guvernul va anula Marele Premiu.

Guvernul nu a anulat niciodata nimic", a spus Ecclestone inainte de inceperea primei sedinte de incercari libere de la Silverstone.

Pentru aceasta cursa, atentia generala se indreapta spre liderii campionatului: Fernando Alonso (Renault) si Kimi Raikkonen (McLaren Mercedes). Primul conduce in clasamentul general al pilotilor cu 69 de puncte si spera ca norocul sa-l ajute sa-si mentina diferenta de puncte in fata lui Raikkonen (45 puncte), avand in vedere ca finlandezul concureaza pe circuitul de casa al McLaren.

De altfel, majoritatea rivalilor din campionat au recunoscut ca Raikkonen si Montoya sunt marii favoriti ai cursei.

FIA a anuntat ca, inaintea startului de pe circuitul de la Silverstone, se va tine un minut de reculegere in memoria victimelor atentatelor de la Londra.

"In aceasta perioada tragica si dificila, FIA, Formula One Management, echipele, pilotii si toate persoanele implicate in F1 adreseaza condoleante si profunda lor simpatie familiilor si prietenilor celor care si-au pierdut viata", se mentioneaza intr-un comunicat al FIA.

Fanii F1 vor sa vada mai mult spectacol

Suporterii Formulei 1 vor mai mult spectacol in aceasta competitie, dupa cum arata rezultatele unui sondaj la care au participat peste 93.000 de persoane din 180 de tari, realizat pe site-ul Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), informeaza AFP.

Potrivit FIA, 94 la suta dintre cei care au raspuns sondajului vor sa vada in cursele de F1 mai multe depasiri, 74 la suta doresc o crestere a calitatilor de pilotaj ale concurentilor, iar 69 la suta doresc un numar mai mare de echipe participante. De asemenea, 84 la suta si-au exprimat dorinta de a vedea 18 sau mai multe curse intr-un sezon.

"In urma acestui sondaj, este foarte clar faptul ca toti fanii F1 isi doresc sa vada curse cat mai disputate in urmatorii cinci ani", a declarat presedintele FIA, Max Mosley, care a subliniat si faptul ca multi fani nu sunt multumiti de actualul sistem de calificari.

In ceea ce priveste pilotajul si tehnologia, 88 la suta dintre cei care au raspuns, au estimat ca principalul aspect al F1 este talentul pilotilor, in timp ce 80 la suta sunt de acord ca tehnologia avansata desparte F1 de celelalte sporturi cu motor. "Parerea celor care au raspuns sondajului lansat de noi va conta in derularea procesului de realizare a unui nou set de reguli in F1.

Pentru prima data, opinia fanilor va fi esentiala in procesul de realizare a noului regulament", a precizat Mosley.