Festivalului "Sighisoara Medievala" se va desfasura in perioada 29-31 iulie.

Pregatirile festivalului sunt in toi, Consiliul local Sighisoara adoptand pentru editia din acest an un Regulament de desfasurare a activitatilor comerciale care la editia din acest an interzice practicarea jocurilor de noroc si comercializarea obiectelor de talcioc sau a bauturilor alcoolice in perimetrul de desfasurare a festivalului.

Potrivit regulamentului, in Cetate se vor comercializa exclusiv produse de artizanat specifice epocii medievale /ceramica, pielarie, obiecte de imbracaminte, podoabe, picturi, obiecte decorative din lemn, fier forjat/.

In perioada de desfasurare a festivalului este interzis accesul persoanelor fizice in Cetatea Medievala cu recipiente care contin bauturi alcoolice. Accesul persoanelor insotite de caini de paza si agrement in perimetrul de desfasurare a manifestarilor este si el interzis.

Comercializarea de bauturi alcoolice este permisa doar in Piata Sigma.

In zilele de 29 iulie, 30 iulie si 31 iulie, accesul persoanelor fizice in Cetatea Medievala se face pe baza de bilete de intrare, care vor costa 10.000 lei, pentru fiecare persoana pe zi.