Potrivit celor declarate de mama acesteia, Mihaela s-a fi aflat in metroul surprins de explozia din statia King’s Cross.

Din informatiile aparute ieri in presa britanica se pare ca si o romanca s-a numarat printre cei surprinsi in metroul din Londra in timpul atacului terorist de joi. Conform unor declaratii ale unor apropiati ai acesteia, numele romancei este Mihaela (Michelle) Otto, iar mama sa, Elena Draganescu a dat-o disparuta si o cauta prin spitalele din capitala Angliei.

Cateva fotografii publicate ieri in presa britanica arata o femeie, pe numele sau Michelle Otto, disparuta in urma exploziilor teroriste din 7 iulie. Are 46 de ani, este tehnician dentar si a parasit casa din Mill Hill - nordul Londrei, pe la ora 8.00 dimineata.

Elena Draganescu - mama sa - i-a spus unui jurnalist de la publicatia „Daily Mirror” ca, in momentul exploziilor, cel mai probabil Mihaela se afla in subteran in zona King’s Cross, statia de metrou unde au murit 21 de persoane.

Graham Brough, de la cotidianul mai sus citat, este singurul care a scris ca femeia data disparuta este de origine romana. El sustine ca a vorbit cu mama Mihaelei, Elena Draganescu, la spitalul „Royal London”.

Alte publicatii, printre care „The Times”, au redat fotografia lui Michelle Otto fara referiri la cetatenia ei, dar cu o declaratie a surorii acesteia, pe numele sau Diana Gorodi, care afirma ca trenul de pe „Northern line” cu care circula Michelle Otto, a ajuns accidental in zona King’s Cross, dupa ce a pierdut un semnal.

Diana Gorodi este citata in „The Times” spunand: „Sunt disperata sa aflu informatii. Nu pot astepta zile intregi puna cand numara ei mortii”.

Alerta la ambasada

Ambasada Romaniei din Londra nu reuseste sa contacteze rudele persoanei presupusa a fi de origine romana. Ambasadorul Dan Ghibernea spune ca a fost pusa la dispozitie o linie telefonica speciala pentru romanii din tara sau din Marea Britanie care vor

sa-si gaseasca rudele ori prietenii disparuti, sau cu care nu pot lua legatura. „S-au primit pana acum 40 de telefoane si am reusit sa-i contactam pe toti despre care rudele din tara nu stiau nimic. Nu a venit insa nici un telefon de la cineva numit Draganescu, Gorodi sau Otto, care sa fi reclamat disparitia acestei persoane”.

Ambasada Romaniei a inceput verificarile in legatura cu identitatea si cetatenia lui Michelle Otto. „Incercam pe toate canalele sa-i gasim pe cei care spun ca fac parte din familie, insa ne confruntam cu un blocaj informational, un embargo extraordinar. Se pare ca pana nu se termina ancheta nu putem vedea listele oficiale ale persoanelor disparute”, a declarat ambasadorul Ghibernea.

Inca 20 de morti la King’s Coss

King’s Cross station, locul unde a avut loc cea mai puternica explozie dintre cele patru, a devenit loc de pelerinaj al rudelor celor disparuti. Pe geamuri si pe gardurile care inconjoara gura de metrou pe unde au fost scosi deja 21 de morti se afla fotografiile celor disparuti. Nicaieri insa poza lui Michelle Otto, femeia disparuta, presupusa a fi de origine romana.

In subteran se pare ca mai exista 20 de victime care nu au putut fi scoase inca dintre fiarele contorsionate ale vagoanelor, si nici nu au putut fi identificate din cauza conditiilor grele in care pompierii si echipele de politie britanice lucreaza la locul exploziei.

Interesant este ca numarul victimelor care se presupune ca ar mai exista in subteran coincide cu numarul de „disparuti” carora ziarele britanice le-au publicat fotografiile.