TVRi va prezenta sambata, de la ora 14,15, inregistrarile Seratelor lui Iosif Sava difuzate de televiziune in perioada anilor 1980-1998. Seria Seratelor include dialoguri purtate cu oameni politici, oameni de arta, filozofi, muzicieni, instrumentisti, care in ani 1990 erau la inceputul carierei.

Multi dintre invitatii putin cunoscuti ai lui Iosif Sava din perioada anilor ’90 sunt in prezent nume de referinta in diverse domenii. Doua exemple sunt actualul ministru al Afacerilor Externe, Mihai-Razvan Ungureanu si scriitorul si eseistul Horia-Roman Patapievici.

Reluarea la postul national de televiziune (TVRi) a seratelor muzicale ale lui Sava este un gest de justete, si totodata o necesitate in formarea tinerilor atat de mult iubiti de catre Iosif Sava.

Iosif Sava

Iosif Sava s-a nascut la Iasi, in 15 februarie 1933, in familia unor vechi profesionisti ai muzicii.

Omul ce a crezut cu ardoare in cultura a lasat in urma sa o opera bogata, ce reflecta polivalenta sa pregatire (studii de filozofie si muzica) "Ghid de opera, Ghid de balet", "Dictionar de muzica", "Muzica si literatura", "Constelatia Madrigal", "Jurnal de portative", "Majestatea Sa Muzica" etc.