Juan Pablo Montoya (McLaren-Mercedes) a cistigat Marele Premiu al Marii Britanii, a XI-a etapa a Campionatului Mondial de Formula 1. Plecat de pe pozitia a 3-a pe grila de start, columbianul a reusit un start spectaculos, depasindu-i pe Jenson Button si pe Fernando Alonso .

"Cuvant de jurnalist"

Desi a cistigat azi Marele Premiu al Marii Britanii, columbianul Juan Pablo Montoya este concurat serios pentru titlul de eroul zilei la Silverstone de catre jurnalistul scotian Bob McKenzie, de la Daily Express. Acesta a terminat un tur de circuit in 36 de minute, in fata a 100.000 de spectatori, folosindu-si doar picioarele si fiind complet dezbracat.

De unde si pina unde aceasta isprava? Ei bine, jurnalistul a onorat un pariu pe care, evident, l-a pierdut. Omul spusese la inceputul sezonului ca, daca McLaren va cistiga vreo cursa in acest an, el va alerga gol de la un capat la altul al circuitului Silverstone.

Asa ca, inainte cu doua ore de startul Grand Prix-ului britanic, Ron Dennis (boss-ul echipei McLaren Mercedes) a fluturat un steag verde pentru a da startul ineditei curse.

Pictat in culorile echipei britanice si purtind doar un obiect traditional scotian in dreptul unei zone mai "rusinoase", Bob McKenzie s-a tinut de cuvint si a alergat un tur de circuit, e adevarat, facind si citeva scurtaturi prin iarba.

"Am onorat provocarea", a spus scotianul, care s-a folosit de acest prilej pentru a stringe bani pentru o opera de caritate. "Pe tot parcursul circuitului, comisarii de cursa veneau la mine si-mi dadeau bani. Speram ca ma vor aresta, insa ei imi tot spuneau sa continui", a declarat nabadaiosul jurnalist.