Va mai ploua in cea mai mare parte a tarii. Pana luni seara, local cantitatile de apa vor mai depasi 25 l/mp, iar in jumatatea de nord a Moldovei, in Carpatii Orientali, Meridionali si in dealurile invecinate, chiar 30... 35 l/mp. Din aceasta seara pana miercuri dimineata, instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata.

In Transilvania, Oltenia, Muntenia, jumatatea de sud a Banatului si in zonele de deal si de munte din restul teritoriului, cantitatile de apa vor depasi frecvent 50 l/mp, iar pe areale restranse, chiar 100 l/mp. Astfel de cantitati se pot totaliza si in intervale scurte de timp, de pana la 3... 4 ore.

COMENTARIUL SPECIALISTULUI

Astazi si maine sunt doua zile ploioase. Se asteapta ploi abundente si torentiale in jumatatea de sud-vest a tarii, precum si in zonele de deal si de munte din restul teritoriului.

Acest aspect foarte neplacut al vremii e determinat de prezenta, chiar deasupra teritoriului Romaniei, a unui nucleu in circulatia aerului la altitudine, care nu numai ca va mentine aici aer umed de provenienta mediteraneana, ci va continua sa il transporte spre noi inca doua zile. Ploile in Romania, din aer foarte umed mediteranean, nu implica insa acelasi gen de vreme in zona Pen.

Italice si in Grecia, in unele locuri din aceasta tara astazi fiind canicula. (meteorolog: Victor Stefanescu)

AZI IN TARA

Temperaturi maxime

Bacau 22

Baia Mare 26

Brasov 22

Cluj 25

Constanta 26

Craiova 26

Galati 27

Iasi 23

Sibiu 25

Suceava 20

Timisoara 25

BUCURESTI

maxima:

27°C

minima:

16°C

Azi:

Vremea va fi in general instabila. Cerul va fi temporar noros si va ploua indeosebi dupa-amiaza si noaptea, iar vantul va avea intensificari. Temperatura maxima, mai scazuta fata de ziua precedenta, se va situa in jurul valorii de 27 de grade, iar cea minima va fi de 16... 17 grade.

Maine:

Vremea se va mentine instabila. Cerul va fi mai mult noros si va ploua, iar vantul va avea intensificari. Temperatura maxima va fi in jur de 23 de grade, iar cea minima de 15... 16 grade.

Poimaine:

Cerul va fi temporar noros, favorabil ploii de scurta durata in timpul zilei. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 27 de grade, iar cea minima va fi de 13... 15 grade.

MARAMURES

Azi:

Cerul va fi noros si va ploua pe arii extinse.

Maine:

Cerul va fi mai mult noros si mai ales in cursul zilei va ploua pe arii extinse. Maxime: 23°C si minime: 10°C.

Poimaine:

Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Maxime: 26°C si minime: 10°C.

CRISANA

Azi:

Cerul va fi noros si va ploua pe arii extinse.

Maine:

Cerul va fi mai mult noros si mai ales in cursul zilei va ploua pe arii extinse. Maxime: 23°C si minime: 11°C.

Poimaine:

Cerul va fi variabil, mai mult noros ziua, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Maxime: 23°C si minime: 11°C.

TRANSILVANIA

Azi:

Cerul va fi noros si va ploua pe arii extinse.

Maine:

Cerul va fi mai mult noros si mai ales in cursul zilei va ploua pe arii extinse. Maxime: 25°C si minime: 10°C.

Poimaine:

Cerul va fi variabil, cu unele innorari in cusul zilei. Maxime: 28°C si minime: 8°C.

BANAT

Azi:

Cerul va fi noros si va ploua pe arii extinse.

Maine:

Cerul va fi mai mult noros si va ploua pe arii extinse. Maxime: 24°C si minime: 11°C.

Poimaine:

Cerul va fi variabil, mai mult noros ziua, cand local va ploua. Maxime: 24°C si minime: 12°C.

OLTENIA

Azi:

Cerul va fi noros si va ploua pe arii extinse. Noaptea, ploile vor avea caracter torential.

Maine:

Cerul va fi noros si va ploua pe arii relativ extinse. Maxime: 25°C si minime: 11°C.

Poimaine:

Cerul va fi variabil, mai mult noros ziua, cand local va ploua. Maxime: 26°C si minime: 11°C.

MUNTENIA

Azi:

Cerul va fi noros si va ploua pe arii extinse.

Maine:

Cerul va fi noros si va ploua pe arii extinse. Se mentin conditiile de grindina. Maxime: 25°C si minime: 14°C.

Poimaine:

Cerul va fi mai mult noros si local va ploua. Vantul va prezenta intensificari. Maxime: 28°C si minime: 12°C.

DOBROGEA

Azi:

Vremea va fi in general instabila. Cerul va fi noros si izolat va ploua.

Maine:

Cerul va fi noros si va ploua pe arii extinse. Maxime: 26°C si minime: 17°C.

Poimaine:

Cerul va fi variabil, mai mult noros ziua, si doar izolat vor fi conditii de ploaie slaba. Maxime: 26°C si minime: 13°C.

MOLDOVA

Azi:

Vremea va fi instabila. Cerul va fi noros si va ploua pe arii extinse.

Maine:

Cerul va fi noros si va ploua pe arii extinse. Maxime: 26°C si minime: 10°C.

Poimaine:

Cerul va fi variabil, mai mult noros ziua, si doar izolat vor fi conditii de ploaie slaba. Maxime: 27°C si minime: 10°C.

LA MUNTE

Azi:

Vremea va fi instabila. Cerul va fi mai mult noros si va ploua pe arii extinse. Vor fi mai ales averse, insotite de descarcari electrice si de intensificari ale vantului. In cursul zilei, local, cantitatile de apa vor depasi 30 l/mp si vor fi conditii de grindina.

Noaptea, instabilitatea atmosferica se va accentua indeosebi in Carpatii Meridionali, unde ploile vor fi torentiale, fiind posibile cantitati mai mari de 50 l/mp. Temperatura aerului va marca o scadere.

Maine:

Vremea se mentine instabila. Cerul va fi noros. Ziua va ploua pe arii extinse, urmand ca noaptea precipitatiile sa se restranga spre sud. Cantitatile de apa vor depasi 40... 50 l/mp. Izolat, se mentin conditiile de caderi de grindina. Vantul va prezenta intensificari. Temperatura aerului va continua sa scada usor.

Poimaine:

Vremea va fi in general instabila. Cerul va fi mai mult noros ziua, cand va ploua in Muntii Banatului si in vestul Carpatilor Meridionali. In restul zonei montane, innorarile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala izolat, mai ales noaptea. Vantul va sufla slab pana la moderat. Regimul termic nu va suferi modificari esentiale.

LA MARE

Azi:

Cerul variabil ziua, se va innora treptat spre seara si noaptea, cand vor fi conditii reduse de averse de ploaie. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi de 24... 26 de grade, iar cele minime de 20... 22 de grade. Temperatura apei marii va fi in jur de 21 de grade.

Maine:

Vremea va fi instabila. Cerul va fi mai mult noros si va ploua. Vantul va prezenta intensificari. Temperaturile maxime vor fi de 23... 25 de grade, iar cele minime de 18... 20 de grade. Temperatura apei marii va fi de 20... 21 de grade

Poimaine:

Cerul va fi variabil cu innorari temporare, insa conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va prezenta unele intensificari. Temperaturile maxime vor fi de 23... 25 de grade, iar cele minime, de 18... 20 de grade. Temperatura apei marii va fi de 21... 22 de grade.