"Prin finalizarea tranzactiei unul din obiectivele prioritare ale MCTI, privind relansarea celui de-al treilea operator GSM din Romania, a fost atins.

CosmOTE a transferat catre Cosmorom 120 milioane de euro, bani care vor intra in companie ca aport pentru marirea de capital social si vor fi utilizati pentru dezvoltarea infrastructurii.

Se rezolva, astfel, dupa cinci ani de stagnare, situatia operatorului de telefonie mobila si se prefigureaza intarirea competitiei pe piata de telefonie mobila din Romania, cu efecte benefice asupra calitatii serviciilor oferite si a scaderii preturilor" a declarat Zsolt Nagy, Ministrul Comunicatiilor si

Tehnologiei Informatiei. La data de 7 iulie 2005 s-a incheiat tranzactia dintre Cosmote Mobile Communications S.A. (CosmOTE) din Grecia, Romtelecom si Cosmorom S.A., in urma careia Cosmorom va fi relansat.

Astfel, CosmOTE preia 70% din actiunile Cosmorom si isi asuma responsabilitatea finantarii si conducerii operatiunilor de relansare si operare, iar Romtelecom detine 30% din actiuni.

Relansarea Cosmorom face posibila si realizarea unui alt obiectiv din programul de guvernare: finalizarea privatizarii Romtelecom. La data de 27 mai 2005, Adunarea Generala a Actionarilor si Consiliul de Administratie Romtelecom au aprobat acordul dintre Cosmote Mobile Communications S.A. (CosmOTE) din Grecia, Romtelecom si Cosmorom S.A.

, divizia de telefonie mobila a ROMTELECOM, in urma caruia Cosmorom va fi relansat. Cosmorom detine o licenta GSM si va opera pe frecventele GSM 1800 si EGSM 900, in baza modificarilor de licenta aprobate de Inspectoratul General de Comunicatii si Tehnologia Informatiei.