Dupa ce anul trecut producatorul indian de tractoare Mahindra&Mahindra a renuntat la cumpararea pachetului majoritar de actiuni de la Tractorul, reprezentantii companiei au anuntat ca sunt din nou interesati de privatizarea producatorului roman.

Purtatorul de cuvant al AVAS a declarat ca negocierile se vor purta intre Guvern si companiile interesate si vor viza vanzarea a 80 % din actiuni.

Mahindra&Mahindra este al 4-lea producator mondial de tractoare de mica capacitate. Afacerile grupului indian in Romania s-ar putea dezvolta in urmatoarea perioada in urma semnarii unui joint-venture cu Renault.

Astfel, indienii vor beneficia de liniile de productie Dacia Pitesti pentru asamblarea unui vehicul de teren numit Scorpio. Prin aceasta masura, Mahindra&Mahindra spera sa intre pe piata europeana de profil, beneficiind si de reteau de vanzari Renault.

Lansat in 2002, Scorpio vinde aproximativ 2550 de unitati pe luna pe piata indiana si 300 pe pietele din Asia si Africa. Pe de alta parte, firma Renault va incepe productia Logan-ului la una din fabricile indiene incepand cu anul 2007.

Directorul companiei indiene, Anand Mahindra, a declarat ca doreste ca firma sa "sa devina un brand international, solid si orientat catre cerintele oamenilor. Dorim sa devenim un Land Rover al masinilor de teren".

Previziunile extrem de optimiste ale reprezentantilor indieni sunt bazate pe seria de parteneriate incheiate in ultimii doi ani cu diversi producatori mondiali de echipamente.