Gimnastul Marian Dragulescu s-a prezentat luni in fata Biroului executiv al FR de Gimnastica si a confirmat decizia sa de a renunta la activitatea de performanta, a declarat pentru Rompres secretarul general al federatiei, Adrian Stoica.

Adrian Stoica a precizat ca FRG a luat act de dorinta gimnastului si nu s-a mai considerat necesar sa i se acorde un timp suplimentar de gandire. Secretarul FRG a adaugat ca nu a primit nici o protest din partea clubului Dinamo, unde este legitimat Marian Dragulescu, privind ultimatumul transmis de federatie gimnastului in privinta deciziei sale.

Marian Dragulescu, 24 de ani, numit si "Marocanul" de apropiati, are un palmares impresionant, dovedind ca este unul din cei mai completi gimnasti romani ai tuturor timpurilor.

In palmaresul lui Marian Dragulescu figureaza numeroase medalii la marile competitii internationale, CE, CM si JO.

La JO 2000 de la Sydney, Marian Dragulescu s-a clasat pe locul 6 cu echipa si tot pe locul 6 la sol, in timp ce la individual compus a fost al 13-lea. La Atena 2004, el a cucerit o medalie de argint (sol) si doua de bronz (echipe si sarituri).

La Campionatele Mondiale, gimnastul legitimat la CS Dinamo Bucuresti are nu mai putin de trei titluri mondiale in palmares (sol si sarituri - 2001 la Ghent, sol - 2002 la Debrecen), fiind vicecampion mondial in 2003, la Anaheim (sarituri), locul 4 la sol in aceeasi competitie, pozitia a cincea cu echipa si a sasea la individual compus.

Pe plan european, Marian Dragulescu a cucerit aurul pe echipe, la individual compus, sarituri si sol (titluri dobandite in 2004 la Ljubljana).

El a mai castigat medalii de aur la Patras, in Grecia, la CE din 2002, la echipe si sarituri, precum si un loc trei la sol, dar si un prim titlu european la sol, in 2000, la Bremen, odata cu o medalie de bronz la individual compus, si un nou bronz, la CE din 1998, cu echipa, la St Petersburg (Rusia). La acestea se adauga numeroase victorii la concursuri de Cupa Mondiala.

La editia 2005 a CE de la Debrecen, Marian Dragulescu a castigat medalia de aur la sol.