“Cateva nume de la noi ar trebui sa decida, sa decida ei singuri sa nu mai fie pe liste”, a declarat deputatul PSD Victor Ponta a declarat in cadrul emisiunii “Romania la raport”, realizata de Carol Sebastian la Radio MIX, referindu-se la elaborarea listelor PSD in cazul unor posibile alegeri parlamentare anticipate.

Victor Ponta a declarat ca “In mod normal ar trebui sa facem alegeri preliminare sa incercam sa curatam in continuare partidul. Insa, lucrul acesta trebuie facut intr-o logica normala daca ne pregatim pentru 2008 sau 2007. Asa, daca vor fi anticipate, vor fi organizate rapid, intr-o luna-doua.

Deci, noi nu am avea timp sa ne facem procedurile obisnuite si ne-am ocupa cu competitia interna in loc sa ne luptam cu Alianta”.

“Din acest motiv ideea principala a fost ca listele sa ramana in principiu aceleasi, sa completam locurile ramase goale prin plecarea celor din fostul PUR si daca vrem sa si castigam mai multe procente si sa dam semnale bune, ar trebui sigur si cateva nume de la noi sa decida, sa decida singuri, ca ei sa nu mai fie pe liste”, a mai spus el.

Intrebat daca Mircea Geoana ar trebui sa decida asupra prezentei unor persoane pe listele PSD, Ponta a raspuns: “Cel mai bine ar fi sa reusim ca la nivelul partidului sa-i convingem pe acei cativa care ne trag in jos sa nu mai fie pe liste. Nu sunt multi, dar nu sunt nici putini”.

“E foarte clar, noi vom spune si vom merge daca vor fi alegeri pe incapacitatea Guvernului, pe situatia proasta sociala si economica, iar puterea actuala va ataca un singur lucru: Coruptia din PSD. Daca vom fi destepti si nu le dam acest punct slab eu spun ca groapa sapata de Alianta D.A. poate sa se umple cu boci si cu alte persoane din actuala Putere”, a concluzionat Victor Ponta.