Potrivit unui nou bilant oficial publicat de Scotland Yard, atentatele de la Londra s-au soldat cu 52 de morti. De asemenea, au fost ranite 700 de persoane, dintre care 62 sint inca in spital, 15 fiind in stare critica. Din pacate, inca un roman, Valeriu Hosu, care lucra la metroul londonez, ar putea fi o victima a terorismului, el fiind dat disparut dupa deflagratiile de joi.

Ar fi al doilea caz dupa cel al Mihaelei Otto, care a avut ghinionul sa se afle in metrou la ora atentatului. „Verificarile de pina acum nu confirma faptul ca disparitia cetateanului Valeriu Hosu ar avea legatura cu atentatele de la metroul londonez“, ne-a declarat purtatorul de cuvint al MAE, Corina Vintan.

La patru zile de la atentatele din Londra, politia a inchis ieri citeva strazi din centrul capitalei britanice. Aici se afla majoritatea birourilor guvernamentale si a unor obiective ce ar putea fi vizate de teroristi, precum Parlamentul, Big Ben-ul sau resedinta premierului britanic.

Sub rezerva anonimatului, o oficialitate din anturajul premierului Blair avea sa declare ulterior ca a fost descoperit un colet suspect, insa acesta s-a dovedit inofensiv.

In urma unei alte alarme false, statia de metrou King’s Cross a fost evacuata pentru o vreme. Intre timp, cotidianul spaniol „El Mundo“ a anuntat ca al-Qaeda a ordonat atacarea Europei, intr-un mesaj difuzat la 29 mai pe Internet.