Unul dintre vicepresedintii alesi sambata in cadrul Consiliului National de Coordonare al democratilor, Cezar Preda, acuza conducerea PD de dezechilibru. Preda a subliniat ca nici el, nici Radu Berceanu nu figurau pe lista vicepresedintilor ardeleni, stabilita la Hanul lui Manuc.

Vicepresedintele PD, Cezar Preda, a declarat ieri, intr-un comunicat de presa, ca PD are o conducere dezechilibrata, sase dintre cei 10 vicepresedinti fiind din Ardeal, iar trei din Bucuresti.

Cezar Preda, ales vicepresedinte al PD cu 425 de voturi in cel de-al doilea scrutin al CNC, a subliniat ca nici el si nici Radu Berceanu nu au figurat pe "lista stabilita la Hanul lui Manuc" pentru conducerea PD, completata in amanunt cu numele candidatilor din Ardeal.

Potrivit comunicatului, Preda crede ca a reusit sa ocupe postul gratie hotararii participantilor la Consiliul National de Coordonare (CNC) de a-l vota in functia de vicepresedinte.

"Sunt sigur ca alegerea mea intre cei 10 vicepresedinti ai PD s-a datorat muncii pe care am desfasurat-o in teritoriu si care a invins alte demersuri ale contracandidatilor mei la functii in Biroul Permanent National", a explicat Preda in comunicatul de presa. Cezar Preda a precizat ca a luat act, cu mare dezamagire, ca, inca o data, "institutia lobbyului a batut institutia valorii".

Preda a subliniat, in documentul citat, ca, in urma acestui fenomen, "s-a nascut, din pacate, o reprezentare a conducerii PD total dezechilibrata atat din punct de vedere geografic, cat si al valorii". El a mai spus ca au cazut victime ale "acestei perfide institutii a lobby-ului", printre altii, oameni cum ar fi Radu Berceanu, "de care PD are, in continuare, mare nevoie".

Vicepresedintele PD mai spune ca dezechilibrele care se nasc in Biroul Permanent National al democratilor se pot rezolva numai prin munca in echipa si numai in interiorul Partidului Democrat. Cezar Preda a conchis ca "PD va demonstra astfel ca este un partid puternic, capabil sa-si rezolve cu maturitate chestiunile interne si ca isi merita locul fruntas in topul politic din Romania".