Presedintele Traian Basescu i-a invitat la Palatul Cotroceni, la ora 17.00, pe presedintii celor doua Camere, premierul Calin Popescu Tariceanu, pe ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, pe membrii Curtii Constitutionale si pe liderii grupurilor parlamentare, in vederea medierii.

"In vederea functiei de mediere, prerogativa conferita presedintelui Romaniei de articolul 80 aliniatul 2 din Constitutia Romaniei, presedintele Traian Basescu i-a invitat marti la Palatul Cotroceni, pe presedintii celor doua Camere, pe liderii grupurilor parlamentare, pe premierul Calin Popescu Tariceanu, pe ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, precum si pe membrii Curtii

Constitutionale", se arata intr-un comunicatal administratiei prezidentiale.

Membrii Comisiilor juridice ale Senatului si Camerei Deputatilor au eliminat, luni, din pachetul de legi pentru care guvernul si-a asumat raspunderea, prevederile declarate neconstitutionale, acest punct de vedere fiind sustinut de PSD, PRM si Partidul Conservator.

Impotriva reexaminarii si modificarii dispozitiilor declarate neconstitutionale de Curtea Constitutionala s-au pronuntat toti parlamentarii PNL, PD si UDMR.

Reprezentantii puterii au afirmat ca vor sa blocheze adoptarea acestor prevederi in sedinta de miercuri a plenului reunit, prin iesirea din sala sau exprimarea unui vot negativ.

Articolul 80 alin.2 din Constitutie prevede: "Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. In acest scop, presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate".