Sase din cei noua membri ai Curtii Constitutionale au respins legile pentru reforma Justitiei. Cei „sase, Doamne, si toti sase“ au fost numiti de PSD si de Ion Iliescu. Dintre cei sase, Ion Predescu, Petre Ninosu, Acsinte Gaspar, Ion Vida, Nicolae Cochinescu, Serban Viorel Stanoiu, primii trei au fost membri PSD, parlamentari PSD, membri in guverne PSD.

Nicolae Cochinescu a fost Procuror General adjunct si Procuror General in perioadele 1990 - 1993 si 1996 - 1997. Si s-a remarcat prin executarea „indicatiilor“ lui Ion Iliescu, promovand scandaloase recursuri in anulare, cerute de Iliescu, impotriva sentintelor definitive ce restituiau proprietarilor casele nationalizate de comunisti.

Din dandanaua cochineasca, romanii platesc milioane de euro despagubiri proprietarilor carora li s-au incalcat drepturile. In plus, in mandatul lui Cochinescu, dosarele despre crimele din decembrie ’89 si barbariile mineriadei din 13 -15 iunie au fost taraganate pana cand Ion Iliescu a devenit fecioara, pura emanatie a revolutiei si a democratiei originale.

Serban Viorel Stanoiu a fost numit la Curtea Constitutionala pe merit. Meritul sotiei, Rodica Stanoiu, membru proeminet al PSD, ministru, tot PSD, al Justitiei, eroina in faimoasele stenograme PSD si agent imobiliar de succes.

Ion Vida e un caz special. Mai toata cariera lui juridica s-a desfasurat la fabrica de activisti „Stefan Gheorghiu“, unde Dreptul socialist era cel mai inaintat din lume, superior Dreptului burghez! In aceasta calitate, probabil, a fost cooptat in Comisia pentru redactarea Constitutiei care „ocrotea“ proprietatea! N-o garanta, dar „o respira“, cum a zis smecherul Iliescu.

Si Acsinte Gaspar, prin cariera, e un caz special. Mai bine de doua decenii a fost seful sectorului juridic la Consiliul de Stat, unde Dreptul socialist tot cel mai inaintat din lume era, iar Ceausescu, al mai mare jurist din lume, isi stergea picioarele, si nu numai, si cu Constitutia si cu Gaspar.

Toata aceasta onorabila adunatura de specialisti si de experti a fost socotita numai buna sa privegheze la constitutionalitatea legilor postdecembriste. Indiferent din ce partid au facut parte, PCR sau PSD, tot un drac, odata numiti au devenit apolitici si independenti.

Cand strigoii din PSD si PRM s-au sesizat de neconstitutionalitatea legilor pentru reformarea Justitiei, cei sase apolitici independenti au invocat principiul „fiat iustitia, pereat mundus“ si au strigat in cor „curat anticonstitutional“.

Trei membri ai Curtii, Constantin Doldur, Gabor Kozsokar si Aspazia Cojocaru (numita, totusi, de PSD), spre cinstea lor, au facut opinie separata si au considerat ca legile propuse de Monica Macovei nu incalca Constitutia. Degeaba.

In Curtea Constitutionala majoritatea, ca si „cadrele“, altadata, „hotaraste“! O proba, inca una, ca in Romania Justitia nu e legata la ochi pentru ca e impartiala, ci si pentru ca e oarba si, oarba fiind, poate fi violata din orice pozitie de orice boschetar.

Sau poate ca biata Justitie, oarba, legata la ochi, mai are si doua fete, de vreme ce poate fi si laie si balaie, cu aceeasi Constitutie si cu aceleasi legi!

Dar sa nu fim rai. Poate ca hotararea Curtii Constitutionale n-are nimic politic.

Poate ca e vorba de slabiciuni omenesti, romani suntem! Poate ca acesti sase nu sunt doar oameni ai locului care nu pot si nu-si pot refuza o pleasca, o favoare, atunci cand devine cazul! Poate ca toti cei sase corifei PSD au vrut sa-i faca o bucurie lui Ion Predescu, jurist suta la suta PSD, care si-a lasat urmele de limax iliescian pe multe din documentele Parlamentului.

Si chiar pe limba romana. Ion Predescu este creatorul cuvantului „rasculativi“, rostit la tribuna Parlamentului pentru a califica trei intelectuali care doreau sa puna ceva ordine in CNSAS!

Pentru a mai zburataci din dinozaurii epocii Iliescu si ai epocii Ceausescu, slujitori zelosi ai Justitiei comuniste, cea mai inaintata din lume, reforma propunea iesirea la pensie pentru limita de varsta, in conditiile legii, interzicand cumulul de functii, de demnitati, de pensii, lefuri grase si multe alte grozave avantaje. Ion Predescu e nascut in 2 octombrie 1927.

Cand a fost numit, in 2004, la Curtea Constitutionala, avea 77 de primaveri!! Si a fost numit pe noua ani. Daca va fi sanatos, si va fi, alcoolul conserva, prietenul Petre Ninosu stie de ce, Ion Predescu va ramane in functie pana in 2013. Si va veghea la respectarea Constitutiei la fel de verde, de lucid, de apolitic si de independent ca acum un secol.

Clar, nu se putea renunta la serviciile unui jurist eminent, constitutionalist la fel de eminent ca Ion Predescu, pe deasupra creator al revolutionarului cuvand „rasculativ“! Pentru servicile aduse patriei, PSD-ului, lui Ion Iliescu personal, Ion Predescu merita sa prospere si el ca tot romanul, pana la cele mai adanci batraneti, cu o lefusoara, basca pensia, care nu se pune, ca e de la stat!

Facandu-i parte lui Ion Predescu, cei sase si-au facut si lor parte. Lor si familiilor lor. Pentru ca, in Justitia romaneasca, probabil cea mai de cumetrie din lume, multi impartitori de dreptate au neveste, copii, nepoti, cuscri, fini, nasi. Toti plescari si toti isi „aduc aportul“ la bunul mers al justitiei.

Constitutia noastra ocroteste familia! Si, fireste, si „fagmilia“ care i-a numit acolo, facand din Curtea Constitutionala curtea din dos a PSD-ului, numai buna de parcat dinozaurii apolitici, independenti, fideli si zelosi. Si ei numai buni sa faca din „fiat iustitia, pereat mundus“, „Fiat iustitia“, dar sa ne mearga si noua bine!

Si Romaniei? Cui ii pasa de Romania? Plescarilor, nu!