Intoarcerea la popor decisa de liderii Aliantei la comanda presedintelui Basescu pare mult mai grea decat se anticipase: o buna parte din populatie se afla printre ape fara ca presedintele sa simta nevoia de a-i vizita si incuraja la locul calamitatilor. Oficialii s-au intors inapoi la televizor unde declaratiile si scenariile fac valuri in fiecare seara.

Premierul si-a reprogramat demisia din cauza unor ordonante de urgenta - ragaz in care a inceput negocierile cu chiriasii de guvernare (UDMR si PC) pentru a-i determina sa participe la procedurile dublei caderi in Parlament, asa cum prevede Constitutia.

Cascadoriile cu pricina au atras nemultumirea PSD care a anuntat ca nu va vota "guverne marionete" sau "de bascalie" - preferand mai bine lupta dreapta. Dl Geoana a decretat stare de razboi in PSD, "intrarea in dispozitiv de lupta" si "utilizarea intregului armament din dotare". Inapoi la topor, asadar.

Arsenalul PSD prevede si reincarcarea dlui Iliescu, considerat o arma eficienta la sate si recuperarea dlui Petre Roman care s-a inscris voluntar in razboiul socialist impotriva aliatilor.

Mai putin dornic de inrolare, tanarul Ponta s-a aratat istet ca un proverb: "putem sa-i facem pe ei sa cada in groapa pe care au sapat-o" sugerand o "solutie mult mai buna cu Basescu presedinte si Nastase premier".

Asta ne-ar mai lipsi! Partea proasta cu asemenea anticipate e ca risca sa complice si mai tare scena politica daca aliatii incep sa propuna coborarea pragului electoral ca sa intre UDMR si PC mai lejer. Si-asa lumea nu prea are dupa ce bea apa dupa atatea ploi.

Sa te intorci la popor - in caz ca mai stii unde l-ai lasat - doar ca sa treci pragul cu diverse mirese de ocazie in brate nu e nici o scofala. In plus, asa-zisa lupta cu "dinozaurii comunisti" risca sa devina apa de ploaie.

Cand PNL - Gorj l-a ales sef chiar in aceste zile pe dinozaurul comunist Dan Morega (fost prefect PSD), inseamna ca dinozaurii dispar doar daca intra in Alianta unde devin automat insecte nevinovate ca un Flutur, ca o Musca.

In schimb, la PSD, dinozaurii isi considera mult mai bine instinctele agresive: iaca, dl Hrebenciuc a reusit, ca simplu bugetar, sa imprumute aproape 2 milioane de dolari lui Dumitru Tinu (in 2002) pentru ca acesta sa cumpere ziarul "Adevarul" inainte de a muri intr-un ciudat accident de masina.

Nu e singura victima suspecta in cei 15 ani de cand sistemul dinozaurian isi apara secretele si-si devoreaza evolutia. Ca dovada, dupa 15 ani de lupta impotriva comunismului, singurii care au disparut sunt "dinozaurii" anticomunisti. Ceilalti au devenit dinozaurii integrarii unde produc atatea crize incat nu mai stii daca fac politica sau epilepsie.