Inundatiile provocate de ploile torentiale, scurgerile de apa de pe versanti si revarsarea unor ape au produs pagube insemnate in 17 judete ale tarii, a informat, marti, ministerul administratiei si internelor.

Judetul Alba

In municipiul Aiud si in comuna Livezile au fost afectate de ploile torentiale 320 de anexe gospodaresti, pivnitele si subsoluri a 206 imobile, 40 de fantani, un pod din metal, DJ 107M pe o lungime de 400 de metri, un dig de protectie erodat pe 50 de metri, un stalp de curent electric si un post de transformare.

Au fost evacuate 130 de persoane.

Echipele de interventie ale S.C. Electrica actioneaza pentru remedierea defectiunilor. S-a intervenit pentru consolidarea digului de protectie.

Judetul Arges

In municipiul Pitesti, orasul Costesti si in comunele Bradu, Stefanesti, Valea Iasului si Musetesti au fost inundate 39 de gospodarii, precum si subsolul unei banci din municipiul Pitesti.

Se actioneaza pentru evacuarea apei.

Judetul Bacau

In localitatea Darmanesti au fost inundate doua case, 49 de curti si anexe gospodaresti. In comuna Brusturoasa au fost inundate o locuinta, trei anexe gospodaresti, 0,4 km de drum comunal si au fost afectati doi stalpi de electricitate.

Se actioneaza in colaborare cu echipe ale S.C. Electrica pentru remedierea defectiunilor.

Judetul Bihor

In comuna Capalna au fost inundate gradinile a 30 de gospodarii.

Judetul Buzau

In comunele Chiojdu si Catina au fost inundate zece gospodarii, dispensarul veterinar din comuna Chiojdu, 45 m de diguri, cinci drumuri comunale si doua drumuri judetene.

Judetul Constanta

In localitatea Basarabi au fost smulse de vant acoperisurile a 13 case si a unui garaj, fiind distruse partial. A fost avariata reteaua de telecomunicatii.

In localitatea Poarta Alba au fost inundate beciurile a 20 de gospodarii, 2 km de drum comunal si a fost partial avariata prin caderea unor copaci, reteaua de alimentare cu energie electrica a localitatii.

De asemenea, a cazut tavanul unei locuinte.In comuna Ciobanu au fost inundate sase gospodarii si a fost avariat un pod.

Se actioneaza pentru remedierea defectiunilor si scoaterea apei din beciuri.

Judetul Dolj

In comuna Robanesti, satul Bojoi, au fost inundate patru case, curtile si anexele a 25 de gospodarii, iar o alta casa este in pericol de prabusire.

Se actioneaza pentru evacuarea apei.

Judetul Giurgiu

Din cauza intensificarilor de vant si a descarcarilor electrice erau nealimentate cu energie electrica 22 de localitati si partial municipiul Giurgiu.

Lipsa alimentarii cu energie electrica a afectat opt localitati in care nu functioneaza reteaua de telecomunicatii.

Se actioneaza cu echipe specializate pentru remedierea defectiunilor.

Judetul Gorj

Ca urmare a precipitatiilor cazute in dimineata de 11 iulie, in comunele Borascu, Berlesti, Alimpesti si Godinesti au fost inundate 25 de gospodarii, 100 m de drum judetean, sapte km de drum comunal, iar un pod pe DC 27 Tg. Carbunesti - Paraul Viu a fost avariat.

Autoritatile administratiei publice judetene si locale monitorizeaza cu maxima atentie evolutia fenomenelor meteorologice pentru a lua masurile ce se impun.

Judetul Harghita

Din cauza precipitatiilor din ziua de 11 iulie, in localitatile Borsec, Lunca de Jos, Mihaileni, Nadejdea si Miercurea Ciuc au fost inundate o casa, curtile si anexele a 126 gospodarii.

Se actioneaza pentru evacuarea apei.

Judetul Ialomita

In municipiul Fetesti au fost inundate mai multe strazi, fara a fi afectate locuinte.

Judetul Prahova

In urma precipitatiilor abundente din dupa-amiaza zilei de 11 iulie, in comunele Cerasu si Drajna au fost afectate drumuri comunale pe o lungime de 4 km, 9 poduri dintre care unul a fost distrus, 3 podete, cinci punti pe cablu, 11 punti din lemn, sase diguri de sprijin din lemn, patru diguri de sprijin din beton, cinci praguri de fund din lemn si patru

praguri de fund din beton.

pe larg in BBC