Analistul economic Constantin Rudnitchi, invitat dimineata in emisiunea Cafeaua cu sare la Antena 3, este de parere ca declansarea de alegeri anticipate nu este in interesul economic al Romaniei, deoarece instabilitatea politica va alunga investitorii. "Este clar ca Romania pana la numirea unui nou Guvern", a declarat Rudnitchi.

El spune ca singura explicatie pe care o gaseste situatiei in care se gaseste clasa politica acum este ca "in continare, clasa politica este rupta de agenda populatiei. Este clar ca politicienii au problemele lor, foarte departre de framantarile populatiei".

Rudnitchi este de parere ca singurul politician care a demonstrat ca "simte poporul" a fost Ion Iliescu, motiv pentru care "fostul presedinte a jucat din nou ca pe vremuri".

Analistul invitat in emsiunea de dimineata considera ca actiunile actualului guvern constituie un precedent periculos pentru activitatea urmatorului Executiv: "Guvernele in general au senzatia ca sunt eterne si fac tot felull de prostii care indeamna urmatorul Guvern sa faca si mai mari prostii.

Mi-e teama ca ceea ce face GUvernul acum da apa la moara unui viitor guvern, care poate sa nu fie de aceeasi culoare politica. Daca sta ine in sondaje, urmatorul guvern face din sase in sase luni alegeri anticipate".