ECI Telecom anunta finalizarea implementarii unei noi Platforme XDM MSPP (Multi-Service Provisioning) pentru reteaua Astral Telecom, gandita special pentru a furniza servicii dintre cele mai performante.

Noua platforma MSPP este instalata deja, inca de la sfarsitul lunii iunie, in backbone-ul national SDH (STM-64/OC-192) al companiei Astral si are o capacitate de 10 Gbps. Implementarea Platformei XDM MSPP este rezultatul unei investitii de peste 1,5 milioane USD si interconecteaza principalele mari orase din Romania.

Solutia " Build As You Grow" ("Construieste pe masura ce cresti") furnizata de ECI permite companiei Astral sa integreze mai usor noii clienti si sa adauge capacitate suplimentara retelei.

Platforma XDM MSPP eficientizeaza capacitatea retelei, faciliteaza dezvoltarea de produse si servicii noi, intrarea pe piata carrierilor din Romania dar si interconectarea retelei Astral direct cu cea a marilor carrieri internationali.

Reteaua Astral este astfel construita incat se poate realiza o migrare treptata catre DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing), pe masura ce reteaua se dezvolta, fara a schimba platforma deja existenta.