Un senzor defect aflat la bordul navetei spatiale Discovery a determinat amanarea lansarii navetei, care ar fi trebuit sa aiba loc miercuri, dar care ar putea fi reprogramata cel mai devreme sambata.

NASA a precizat ca senzorul defect indica un nivel scazut in interiorul rezervorului extern, chiar daca acesta fusese umplut cu combustibil cu cateva ore inainte. Membrii echipajului se aflau deja la bordul navetei in momentul in care lansarea a fost amanata.

Se pare ca ziua de miercuri a fost cu ghinion inca de la inceput: de dimineata, informatiile despre starea vremii sugerau ca lansarea ar putea fi amanata din cauza conditiilor nefavorabile; apoi, reparatiile de ultim moment la un dispozitiv de incalzire au determinat amanarea cu cateva ore a umplerii rezervoarelor cu combustibil; concomitent, au

trebuit inlocuite doua placi ale stratului de izolare de la una dintre ferestre, situate in zona cozii navetei. Totul a culminat cu descoperirea senzorului defect, care nu a mai putut fi inlocuit la timp.