Aproape 2.000 de oameni au plecat in bejenie, dupa “viitura istorica” a Siretului. Cosmestiul de Vale, care a primit in plin lovitura, miercuri dupa-amiaza, a fost evacuat. Femeile si copiii au dormit, miercuri spre joi, in caminul cultural si in scoala din capitala de comuna. Ieri, puhoaiele au coborat spre sud.

Torcestii au fost inundati pana la streasina caselor. Taranii, care dormisera in poduri, au fost luati de salupele Politiei de Frontiera si adapostiti intr-o biserica. Peste 100, insa, nu au vrut sa paraseasca satul.

12 oameni ramasi pe o movila, langa Cosmesti, au fost recuperati de un elicopter. Puhoaiele au mai “sters” Ivestii, Liestii, Vamesi, Tudor Vladimirescu, Piscu si Sendreni.

Ieri dimineata, pentru cateva ore, jumatatea nordica a Moldovei a fost izolata de sud. Pe un kilometru din drumul european 85, intre Focsani si Bacau, nu se putea circula decat cu barca. Autoritatile au anuntat deschiderea unui “pod aerian” pentru transportarea ajutoarelor.

Oraselul Comanesti, din Bacau, a fost aproape ras de ape. Peste 1.000 de oameni au fost evacuati, in judet. In Vrancea, 17 localitati erau ieri insule. Mai multe localitati au ramas fara electricitate si linii telefonice.

Patru oameni au fost gasiti inecati, in Vrancea, si unul electrocutat, in Braila.