In comuna- statiune Garana, de la poalele Muntelui Semenic, va avea loc, in perioada 12-14 august, cea de-a IX editie a Festivalului International de Jazz.

Manifestarea este organizata de Marius Giura si Fundatia Culturala Jazz Banat, cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor din Romania, al Consiliul Judetean Timis si al Consiliul Judetean Caras-Severin.

O mana de ajutor vor da si Institutul Cultural Roman, Centrul Ceh, Centrul Cultural al Ungariei si Fundatia Prohelvetia alaturi de Scoala de vara de la Garana.

Publicul iubitor al acestui gen de muzica, si nu sunt putini acestia, au fost obisnuiti in fiecare an cu nume de marca ale jazz-ului romanesc si international. In acest an vor sustine recitaluri Mike Stern si Stanley Jordan, precum si artisti din Austria, Cehia, Germania, Suedia, Ungaria si Romania.

Cei prezenti la Garana, in cele trei zile ale festivalului vor putea, pe langa muzica, sa se bucure de expozitii de pictura si de afise precum si de lansari de carte si de CD-uri ale artistilor romani.