Liderul Uniunii Crestin-Democrate din Germania, Angela Merkel, isi reafirma sprijinul pentru aderarea Romaniei si a Bulgariei la Uniunea Europeana, in conditiile in care aceste doua tari vor indeplini toate criteriile de aderare.

Angela Merkel se declara in favoarea primirii Romaniei si Bulgariei in Uniune, dar insista ca cele doua tari trebuie sa indeplineasca intocmai criteriile de aderare stabilite.

Liderul CDU sustine ca NU a cerut niciodata reconsiderarea pozitiei fata de Romania si de Bulgaria dupa respingerea Constitutiei europene in Franta.

In opinia Angelei Merkel, Bulgaria si Romania nu trebuie sa sufere doar pentru ca francezii au anumite nemultumiri legate de Uniunea Europeana, a spus Angela Merkel.

Politicianul conservator s-a delimitat insa de posibilitatea unei aderari automate a celor doua tari in anul 2008, mentionand ca niciodata in istoria Uniunii nu a existat o situatie in care unei tari sa i se ofere o data certa, indiferent daca indeplinea sau nu criteriile.

In ceea ce priveste Turcia, Angela Merkel, care propune un "parteneriat privilegiat" cu Ankara in locul aderarii depline, avertizeaza ca Uniunea Europeana risca sa creeze asteptari nerealiste prin inceperea negocierilor, in conditiile in care in multe state membre exista o majoritate care se opune aderarii Turciei.