In Vrancea nu mai ploua, insa preturile la alimentele de baza au explodat. Dupa ce conducta magistrala de gaze care alimenta municipiul Focsani a fost rupta de Putna, pretul painii a crescut de la 7.000 la 10.000 lei, deoarece doar o singura societate comerciala din municipiu mai poate produce paine, folosind motorina.

Cei care speculeaza cel mai bine aceste momente de panica sunt micii comercianti din Piata Moldovei din Focsani. Vineri, pretul rosiilor urcase de la 10.000 lei, cat costa un kilogram inainte de inundatii, la 40.000 lei. De asemenea, pretul kilogramului de cartofi a crescut la 20.000 lei, iar pretul verdeturilor a crescut cu 2.000-3.000 lei.

In supermarketurile din Focsani nu se mai gaseau conserve si nici stocurile de apa minerala nu mai erau similare cu cele de dinainte de inundatii. La magazinele in care se gaseste paine erau cozi.

Micii comercianti de electrocasnice au beneficiat si ei de "binefacerile" inundatiilor, vanzand, pana la epuizarea stocurilor, reprosuri electrice si termoplonjoane, la care focsanenii isi gatesc acum mancarea.