• Intr-o zi, am ajuns la o concluzie care m-a indispus profund: televiziunile minore n-au o politica de programe coerenta. De exemplu, o emisiune care ar trebui sa existe pe TVRM („Televiziunea Romania de Miine”) exista pe OTV („Oglinda TV”). Se numeste „Lumea de azi, lumea de miine” si, din editia pe care am vazut-o eu, n-am inteles mare lucru.

    Tin minte doar ca moderatorul (un domn prafuit, cu morga academica si costum) si invitatele (doua doamne prafuite, cu morga de eroine civilizatoare si „compleuri”) discutau despre niste produse naturiste. Totusi, nu-mi pare rau ca m-am uitat.

    Pentru ca, la sfirsitul emisiunii, domnul cu costum a scos de undeva doua grepfruturi pe care a scris, cu o carioca rosie, nici mai mult nici mai putin decit „OTV”, dupa care, gata branduite, le-a daruit invitatelor.

    Inteleg ca domnul Diaconescu nu le da celor de la marketing bani ca sa inscriptioneze pixuri, tricouri si sepcute, asa ca imi permit o sugestie: Domnu’ Dan, luati-va in cola-borare, pe bani foarte putini, niste elevi de la Liceul Tonitza, care sa va tatueze toti invitatii cu „OTV”. Nu numai ca o sa iesiti foarte ieftin, dar branduind oameni veti fi mai original decit oricare alta televiziune.

    Cum? N-aveti bani nici pentru Liceul Tonitza? Nu-i problema, cu o sacosa de dulciuri, puteti angaja chiar grupa mare de la o casa de copii.


  • L-am auzit pe domnul Catalin Maru..., ma scuzati, pe domnul Mircea Geoana, la stirile de la National TV, explicind ca: „Domnul Tariceanu este victima unui scenariu la care a fost decit partas, si nu initiator”. Cred ca domnul Geoana e de acord cu mine ca ar fi fost mult mai nasol daca era invers. Adica daca premierul era decit initiator, si nu partas.

    Pentru ca, intr-o logica gramaticala fireasca, normal e sa fii si partas la lucrurile care le initiezi.


  • Exista o reclama Connex care anunta ca „Doar la Connex platesti jumatate si primesti tot. Ai 50% reducere pina la sfirsitul anului”. In reclama apar, dupa cum urmeaza: o jumatate de frigider, o jumatate de umbrela, o jumatate de minge, o jumatate de farfurie si diverse alte jumatati de obiecte. Toate astea sint, fireste, manevrate de oameni.

    Care, n-am inteles de ce, sint imbracati complet si nu doar pina la jumatate, asa cum m-as fi asteptat. Pe doamna cu umbrela as fi vazut-o, de exemplu, fara haine pe partea neprotejata de ploaie, ca sa i se ude - vorba lui Mircea Geoana - decit pielea si nu hainele.

    Pe domnul cu farfuria l-as fi vazut la bustul gol, ca sa nu se pateze de mincare, iar pe domnul cu frigiderul mi l-as fi imaginat imbracat pe partea dinspre agregatul frigorific. Ca sa nu raceasca atunci cind il deschide ca sa scoata de-acolo jumatatea de computer incorporata de copiii din reclama aia in care Altex il saboteaza pe Flanco.