Odata trecut socul alegerilor anticipate, bursa si-a reintrat in normal in cea de-a doua saptamana a lunii iulie, astfel incat am asistat in general la sedinte bune, de crestere si caracterizate prin lichiditate marita.

Se poate spune ca societatile din sectorul petrolier au sustinut piata mai ales in primele zile ale saptamanii, in timp ce finalul a apartinut fara doar si poate SIF-urilor.

Aparitia unei ordonante care finalizeaza si rezolva mult dezbatuta problema a pragului maxim de detinere la societatile de investitii financiare a creat in sedinta de vineri o presiune puternica la cumparare pe actiunile emise de acestea, imediat dupa care au fost oprite de la tranzactionare.

Cu rulaje zilnice de peste 10 milioane RON, in aceasta saptamana s-a realizat o valoare totala de tranzactionare de circa 70 milioane RON (23,6 milioane USD sau 19,5 milioane EUR), cu o medie zilnica de 14 milioane RON.

Capitalizarea totala s-a ridicat la 43,1 miliarde RON (13,75 miliarde USD sau circa 14 miliarde EUR), cu o crestere de 4,6% comparativ cu saptamana anterioara.