RomTelecom va dona la fondul special care a fost creat de Guvernul Romaniei pentru ajutorarea victimelor inundatiilor mai mult de jumatate de milion de euro, adica 20 miliarde lei vechi, si le va distribui sinistratilor hrana, apa si paturi. Incepand cel mai tarziu de ieri, de la telefoanele publice aflate in zonele afectate se vor putea efectua convorbiri nationale gratuite in reteaua RomTelecom.

Totodata, operatorul national de telefonie a pus in functiune cateva linii de tip teledon, astfel incat colectarea donatiilor sa se desfasoare cu maximum de operativitate. Posta Romana va oferi gratuitate tuturor celor care vor sa transmita prin diferite tipuri de mandate postale donatii in lei in contul deschis de Guvernul Romaniei la BCR: RO65RNCB 501000013839 0083 ROL.

De asemenea, se va solicita sprijinul administratiilor postale internationale prin intermediul UPU si PostEurop. "Incepand din aceasta saptamana, SN Radiocomunicatii va incepe o campanie de strangere de fonduri destinate ajutorarii persoanelor din zonele sinistrate.

Retelele de comunicatii sunt monitorizate in permanenta: echipele de interventie de la fiecare dintre cele trei companii sunt in teren pentru repunerea in functiune a serviciilor de comunicatii in zonele cu probleme, fiind pregatite sa intervina oriunde este nevoie", a declarat Zsolt Nagy, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor.

Ministrul a mai precizat ca operatorii privati de telefonie mobila Connex si Orange sunt profund implicati in campania de ajutorare a victimelor inundatiilor, prin donatii substantiale si punerea la dispozitie de numere de tip teledon.