Adrian Mutu nu intelege de ce capitanul nationalei a fost invitat sa joace impreuna cu Generatia de Aur. Adrian Mutu pare a fi de cind lumea la Juventus. Este bagat in seama de coechipieri si de membrii staff-ului tehnic. Afisind o noua frizura, tuns scurt si avind parul dat cu gel, apare in fata noastra.

Pe inelarul de la mina stinga poarta verigheta, semn al noii sale relatii conjugale.

Rep. - Adi, in amicalul de duminica de la Pivo ai facut parte din echipa care a evoluat in repriza a doua si in atac ai jucat cu rezerva Zalayeta. Pornesti cu a doua sansa?

Adrian Mutu - Nu stiu daca asa gindeste domnul Capello. Este adevarat ca in ultimul amical am jucat cu Zalayeta, dar in cel dinainte am fost folosit linga Ibrahimovici. Cred ca incearca solutia cea mai buna.

Rep. - Care e obiectivul tau imediat?

Adrian Mutu - Pentru mine conteaza in primul rind sa prind echipa de baza. Daca joc, restul vine de la sine. Vreau sa se scrie de aici inainte despre ce fac pe teren si nu despre ceea ce se intimpla in viata particulara.

Rep. - Iti pare rau ca nu ai jucat la “Seara Campionilor”?

Adrian Mutu - Pai ce sa caut eu acolo? Era seara Generatiei de Aur. De fapt nu-mi aduc aminte ca Chivu sa fi facut parte din aceasta generatie. De ce a jucat?

Rep. - Dar tu de ce nu ai evoluat?

Adrian Mutu - Eu fac parte din generatia ratatilor. Oricum nu e bine sa ne mai comparati. Eu nu le-as spune lor Generatia de Aur, pentru ca n-au cistigat nici o medalie de aur. As numi-o cea mai buna generatie de pina acum.

Rep. - Vechea generatie a sustinut ca va bate intr-un meci si acum...

Adrian Mutu - Mi se pare exagerat. Ei nu mai au acum virsta de atunci. Au in jur de 36 de ani, noi sintem inca in activitate, deci... Dar n-as accepta o astfel de provocare decit in scop caritabil.

Popescu il apara pe Chivu

Declaratiile lui Adrian Mutu nu l-au enervat pe Gica Popescu, principalul organizator al evenimentului “Seara Campionilor”. Agentul FIFA a preferat doar sa explice motivul pentru care Chivu a jucat simbata in amicalul Romania ‘94 - Brazilia ‘94: “Nu trebuie sa comentez ce spune Mutu.

Cit despre Cristi, pe el l-am invitat pentru ca este banatean si este si capitanul echipei nationale. Ne-am gindit ca, fiind din zona, tricoul lui va avea succes la licitatie. Si am avut dreptate, pentru ca s-au platit 22.000 de euro”. (Mugurel Dumitru)