Brigazile Abu Hafs al-Masri, gruparea terorista care a revendicat atentatele de la Londra, a dat un ultimatum „tarilor cruciate“, carora le-a cerut sa-si retraga militarii din Irak in decurs de o luna. „Nu vor mai fi alte avertizari, ci vom actiona direct, lovind in inima Europei si declansind un razboi crunt si singeros“, se arata in mesajul teroristilor, dezvaluie publicatia „La Repubblica“.

Acestia avertizeaza direct „cruciatii prezenti pina acum in Irak, indeosebi Danemarca, Marea Britanie, Italia si alte tari ce isi mentin trupele pe teritoriul irakian“.

Noi infractiuni incluse in legislatia antiterorista

Intre timp, ministrul britanic de Interne, Charles Clarke, urma sa inceapa ieri consultari cu opozitia conservatoare pentru inasprirea legilor antiteroriste. Guvernul laburist doreste includerea in legislatie a trei noi infractiuni: antrenarea in tehnicile teroriste, instigarea „indirecta“ la terorism si „actele preparatorii“ in vederea comiterii unor atentate.

Pe de alta parte, potrivit publicatiei „Times“, echipele britanice de lunetisti au fost autorizate sa traga daca sint informatii in legatura cu existenta unei persoane suspecte ca ar avea asupra ei o bomba si daca aceasta refuza sa se predea la somatia politiei.