Premierul Calin Popescu Tariceanu se va prezenta in cursul acestei dimineti la Cotroceni cu demisia semnata. Singura piedica in calea planului de declansare a anticipatelor ar putea fi o puternica opozitie a oficialilor de la Bruxelles, cu care primul-ministru s-a intalnit ieri dupa-amiaza.

Seful liberalilor a considerat insa aceasta varianta ca fiind foarte putin probabila, astfel incat si-a intarit, duminca seara, la Casa Dante, unde s-a intrunit Biroul Permanent PNL, hotararea de a demisiona.

Cea mai mare preocupare a liberalilor a fost gasirea cailor prin care sa se evite ca dizolvarea Cabinetului sa incetineasca lupta cu inundatiile si, implicit, sa erodeze puternic imaginea PNL. Pentru aceasta, membrii Biroului Permanent Central au fost de acord ca actualul prim-ministru trebuie sa pastreze si functia de premier interimar.

Scenariul cel mai plauzibil: un ministru al Cabinetului isi da demisia, portofoliul sau este preluat de Calin Popescu Tariceanu, care, la randu-i, demisioneaza din fruntea Guvernului, pentru a ramane simplu ministru. Astfel, potrivit Constitutiei, presedintele Traian Basescu l-ar putea desemna tot pe liderul liberal sa preia interimatul Executivului pana la alegerile din octombrie.