"Acum este timpul pentru implementarea reformelor. Nu este timp de pierdut, fiecare zi conteaza, daca Romania vrea cu adevarat sa se integreze in 2007", a sunat concluzia exprimata de comisarul pentru extindere Olli Rehn, dupa intrevederea avuta cu premierul Tariceanu aseara la Bruxelles.

Comisarul european a subliniat necesitatea continuarii reformei in domeniile cu probleme, insistand in special asupra domeniului justitiei. Intrebat despre eventualele probleme pe care demisia prim-ministrului le-ar putea crea in privinta aderarii, Olli Rehn a raspuns diplomatic, pasand decizia in teritoriul autoritatilor romane.

"Eu respect principiul democratiei in orice tara, dar in calitate de comisar european e de datoria mea sa subliniez importanta continuarii reformelor", a aratat Rehn.

IRITARE. Pe de alta parte, premierul Tariceanu s-a aratat iritat de aducerea in discutie a eventualei sale demisii: "Nu am venit la Bruxelles sa discut cu Comisia Europeana despre demisie. Acest lucru il discut si il anunt exclusiv la Bucuresti", a replicat el.

In schimb, informatii mai multe au venit in cursul zilei de ieri de la un alt oficial al delegatiei romane, ministrul de Externe Mihai Razvan Ungureanu, care, intr-o conferinta de presa separata, la o intrebare pe tema demisiei premierului, a spus cu hotarare: "E o chestiune de ore".

Oficialul european, Olli Rehn, si-a exprimat solidaritatea fata de situatia grea prin care trece Romania in urma inundatiilor si a anuntat un prim sprijin financiar din partea Uniunii Europene de 20 de milioane de euro pentru reconstructia localitatilor distruse.

In plus, Rehn a aratat ca, daca va fi necesar, Romania ar putea primi fonduri suplimentare si ca, in acest sens, se asteapta o propunere financiara din partea Romaniei, care urmeaza sa fie analizata.