Renumitul regizor britanic Peter Greenaway si-a confirmat prezenta la a doua editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, ce va avea loc in perioada 1 august – 4 septembrie, la Sf. Gheorghe, in Delta Dunarii.

Pentru a beneficia de prezenta lui Peter Greenaway, sectiunea competitiva 2005 va incepe mai devreme decat data anuntata anterior, respectiv luni, 15 august si se va termina vineri, 20 august.

Festivitatea de deschidere va cuprinde proiectia in premiera in Romania a trilogiei Tulse Luper Suitcases, urmata de dialogul regizorului cu publicul prezent la Festival.

Peter Greenaway a devenit celebru in 1982 cu filmul The Draughtsman’s Contract. Au urmat patru nominalizari la Cannes, pentru Palme d’Or, in anul 1987 pentru filmul The Belly of an Architect, 1988 Drowning by Numbers, 1999 8 Femei 1/2 si 2003 pentru Tulse Luper Suitcases, partea I.

Marele regizor va avea ocazia sa se reintalneasca la Sf. Gheorghe, cu Marcel Iures, presedintele Festivalului ANONIMUL, unul dintre actorii cu care a colaborat la realizarea partii a II-a a trilogiei Tulse Luper Suitcases.

TULSE LUPER SUITCASES

de PETER GREENAWAY

TULSE LUPER SUITCASES, THE PART I – THE MOAB STORY

Olanda, Marea Britanie 2003, 126 min.

Regizor: Peter Greenaway

Scenariu: Peter Greenaway

Producator: KASANDER FILM

Distributie: J.J. Field, Valentina Cervi, Isabella Rossellini

TULSE LUPER SUITCASES, THE PART II – VAUX TO THE SEA

Olanda, Marea Britanie 2004, 120 min.

Regizor: Peter Greenaway

Scenariu: Peter Greenaway

Producator: KASANDER FILM

Distributie: J.J. Field, Valentina Cervi, Marcel Iures, Ornella Muti, Franka Potente

TULSE LUPER SUITCASES, THE PART III – FROM SARK TO FINISH

Olanda, Marea Britanie 2004,

Regizor: Peter Greenaway

Scenariu: Peter Greenaway

Producator: KASANDER FILM

Distributie: Roger Rees, Renata Litvinova

Trilogia urmareste povestea lui Tulse Luper, scriitor si inventator, pe durata a peste 60 de ani, din 1928 - anul descoperirii uraniului si pana in 1989 - anul caderii Zidului Berlinului.

Tulse Luper isi petrece acesti ani, pe care Greenaway ii numeste Anii Uraniului, in 16 inchisori din intreaga lume (Utah, Budapesta, Anvers, Kyoto, Manchiuria), incepand de la varsta de zece ani, cand este inchis de tatal sau intr-o mina de carbune din Tara Galilor.

Se presupune ca Tulse Luper a lasat pe unde a trecut in calatoriile sale un numar total de 92 de valize - numarul atomic al uraniului - valize in care s-au gasit de la fotografii, la broaste, pasapoarte, monede, oase de caine, curcubee, picturi ale lui Ingres pana la mingi de tenis, harti sau cerneala.

De-abia la finalul partii a III-a a Trilogiei, spectatorul afla adevarata identitate a lui Tulse Luper.

Tulse Luper Suitcases, partea I a concurat pentru Palme d'Or la Festivalul de la Cannes 2003.